Extracția dentară explicată de medicul stomatolog, dr. Alin Gabor: Când este indicată scoaterea dintelui

.

Extracția dentară sau scoaterea dintelui este unul dintre cele mai traumatizante tratamente stomatologice, nu din cauza disconfortului pacientului, ci din cauza efectelor negative pe termen lung pe care le aduce lipsa unui dinte.

Medicii stomatologi spun foarte clar că extracția unui dinte se face doar atunci când au fost epuizate toate celelalte metode de tratament posibile, iar medicul stomatolog, dr. Alin Gabor, explică și de ce.


„Fiecare dinte are rolul lui, iar orice dispariția determină un dezechilibru cumplit care își va arăta efectele negative în timp. Există o serie de situații particulare în care recomand etracția dentară, iar acestea sunt extrem de rare și intens discutate înainte de a lua decizia finală. Întotdeauna mi-a plăcut să spun că extracția unui dinte este similară cu tăierea unui deget. Privită astfel situația, parcă te gândești de două ori’.


Principalele indicații de extracție dentară punctate de medicul stomatolog, asistent universitar, dr. Alin Gabor.

– Infecții severe, adesea purulente ale dinților.

– Dinți puternic afectați de carii, care au distrus grav coroana dintelui, atunci când restaurarea dintelui este imposibilă.

– Dinți incluși sau semiincluși

– Dinți afectați de boală parodontală avansată

– Incapacitatea sau ineficiența tratamentului de canal.

– Fractura rădăcinii dintelui.

– Molarii de minte au indicație de extracție doar dacă nu erup în mod corect, rănesc țesuturile înconjurătoare, sunt localizați incorect, sunt afectați de carii și sunt dificil de accesat pentru tratament.

– Dinții pot fi îndepărtați și din motive ortodontice.


„Consultul periodic, detartrajul realizat în cabinetul stomatologic și atenția acordată zi de zi, oră de oră, danturii noastre, ne va ține departe de nedorita extracție dentară’, conchide medicul stomatolog, dr. Alin Gabor.