Apreciate în cultura occidentală și nu numai, calele reprezintă o alegere clasică, elegantă și rafinată și în cazul buchetelor de mireasă din țara noastră. Evident, ca orice floare festivă, nici calele nu au fost lipsite de superstiții atunci când vine vorba despre folosirea lor în buchetele de mireasă.
Dacă întrebi femeile bătrâne, acestea îți vor spune că aceste flori aduc ghinion în noua viață, însă dacă nu ești superstițioasă de fel și vrei un model de buchete de mireasa speciale, care să te pună în valoare în ziua cea mare, calele sunt o bună opțiune, mai ales că se regăsesc într-o gamă variată de culori – de la alb, la cale pătate, galbene, purpurii sau chiar negre.
Calele sunt considerate a fi flori regale, putând fi folosite în buchetele de mireasă simple sau chiar în cele sofisticate, alături de alte flori, printre care orhidee, trandafiri sau chiar lalele (în funcție de sezonul în care are lor nunta).
Dacă nu pui preț pe superstiții, ar fi bine să știi că aceste flori se plantează primăvara și înfloresc vara, deci dacă ai nunta în acest sezon te vei bucura de flori proaspete, extrem de parfumate.
Calele sunt flori ornamentale foarte populare în Africa și America, astfel că orice mireasă își dorește un plus de rafinament în ziua cea mare. În țara noastră, dacă nu dai crezare superstițiilor și vrei să fii o mireasă îndrăzneață și nonconformistă, cea mai bună opțiune rămâne să folosești calele în buchetul de mireasă.
Ce trebuie să știi despre cale?
În Occident, spre exemplu, cala este o floare nobilă, ce fascinează prin rafinamentul și eleganța sa. Un buchet de mireasă din cale se potrivește perfect unei mirese cu o rochie sofisticată, ca un contrast cu simplitatea pe care buchetul de cale o oferă. Dacă iubești culorile poți opta pentru un buchet de mireasă realizat din cale colorate, ca o pată de culoare la rochia de un alb imaculat.
Dacă preferi un buchet creat din cale albe ar fi bine să știi care este mesajul pe care îl transmiți. Cu alte cuvinte, calele de culoare albă simbolizează puritatea, inocența și feminitatea miresei. Să nu uităm că albul pune accent pe eleganța și rafinamentul rochiei de mireasă.
În cazul în care ești o mireasă originală și nu ți-e teamă să încerci să ieși din anonimat, optează pentru calele colorate, care să spargă tiparele și să îți arate îndrăzneala.
De asemenea, mai trebuie menționat un lucru – specialiștii în feng shui sunt de părere că aceste flori folosite în buchetul de mireasă pot să își aducă contribuția la redescoperirea sentimentelor față de mire și împiedică destrămarea unei familii.
De cealaltă parte, un buchet de mireasă din cale transmite un mesaj pasional, chiar Sigismund Freud fiind cel care i-a acordat o atenție deosebită. În secolul al XX-lea se credea că un buchet de cale oferit de un bărbat unei femei semnifica un puternic mesaj pasional.
Dincolo de aspect, calele sunt și niște flori foarte rezistente. Deși par delicate și senzuale, acestea pot rezista până la 7 zile, după ce au fost tăiate. În buchetul de mireasă, calele mai au și alte semnificații – renaștere și reînviere, credință și puritate (cala a fost asociată Fecioarei Maria).