E suficientă o apărătoare pentru pat pentru ca bebe să fie în siguranță? Decizia ideală pentru copil

 advertising.ringier
.

Venirea pe lume a unui copil aduce cu sine o mulțime de provocări ale căror răspunsuri nu sunt întotdeauna la îndemână, căci cei mici nu vin însoțiți de un manual de instrucțiuni. În consecință, documentarea și întrebările adresate apropiaților sunt de ajutor, deoarece experiența trecută te poate inspira, astfel încât să poți adapta soluțiile la situația copilului tău și nevoilor acestuia.

Montarea unui sistem tip protecție pentru pat este mai mult decât o necesitate, deoarece ea influențează siguranța copilului tău. Odată ce ai luat decizia de a monta o aparatoare pat, apare inevitabil întrebarea: 'Este suficientă una sau trebuie mai multe?'. Răspunsul este simplu și el este adaptat strict situației cu care te confrunți.

În concluzie, montarea unei apărătoare pentru pat se face pe lateralele libere, care pot favoriza accidentări. În cazul în care patul în care doarme copilul are o singură latură liberă, atunci o singură apărătoare este suficientă. Pe de altă parte, în cazul în care cel mic doarme într-un pat de mijloc, care are libere trei laturi, atunci, pentru siguranță totală, este de preferat să montezi un sistem de trei astfel de apărători.

De asemenea, dimensiunile și modelul de apărătoare de pat poate fi adaptat fiecărei situații specifice în parte, dar și vârstei copilului. De exemplu, dacă îți dorești un astfel de sistem de protecție pentru un bebeluș, atunci poți alege dintre un sistem tip rulou împletit, rulou din bumbac sau mini bumpere portabile, pe care le poți lua cu tine chiar și în vacanțe sau la bunici.

Trei motive pentru care să nu ignori montarea unui model de apărătoare pentru pat:

  • siguranță – este principalul motiv pentru care montarea unui astfel de mecanism este ales de majoritatea părinților. Aceste tipuri de apărători au rolul de a-l împiedica pe cel mic să cadă din pat atât pe durata somnului, cât și atunci când se joacă în pat;
  • somn liniștit – un astfel de sistem de siguranță va contribui în mod semnificativ la îmbunătățirea somnului atât pentru copil, cât și pentru părinte. În primul rând, copilul nu va mai fi în pericol să cadă din pat, apoi va dormi mult mai liniștit, fără teama că ar putea cădea. Pentru părinte, relaxarea oferită de faptul că cel mic este în afara oricărui pericol este suficientă pentru un somn mult mai bun. Odată montată o astfel de apărătoare pentru pat, nu va mai trebui să dormi iepurește și nici să verifici constant ca cel mic să nu ajungă pe marginea patului și să cadă;
  • independență – montarea unui astfel de sistem de siguranță te va ajuta să îi oferi copilului mediul sigur de dezvoltare. Astfel, vei avea încrederea de a-l lăsa să doarmă singur, deoarece vei ști că nimic rău nu i se poate întâmpla. Apoi, pe perioada cât este treaz, copilul se va putea juca liber, fără existența pericolului accidentării. Mediul familiar îi va oferi copilului liniștea de a se juca fără a simți, neapărat, nevoia de a fi mereu în compania părintelui. Astfel, va avea oportunitatea de a experimenta jocul singur și de a-și testa limitele independenței, într-un cadru sigur.

O apărătoare pat poate fi garantul liniștii căminului și al familiei tale. Nu pierde ocazia de a oferi copilului mediul propice pentru o dezvoltare armonioasă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton