Dieta de slăbit Ikanos și planurile alimentare

 advertising.ringier
.

Una din preocupările mele și ale prietenelor mele cele mai apropiate a fost întotdeauna slăbitul. Când eram în liceu ne doream să arătăm precum Kate Moss. În facultate Shakira reprezenta imaginea ideală, mai apoi a fost Rihanna, și tot așa, lista poate continua. Am terminat liceul cu 50 de kilograme, deși îmi doream să am 45, am terminat facultatea cu 54 de kilograme și îmi doream să am 50, la 30 ani am avut 60 de kilograme (deh, munca de birou) și speram la 55, odată cu copiii, apoi pandemia, am ajuns la 70 de kilograme și, ai ghicit, aș vrea să ajung la 60 de kilograme. 

Am descoperit Ikanos și lucrurile s-au schimbat în bine!

Dar ce este Ikanos?

Ikanos este un program online care te ajută să slăbești și să îți schimbi obiceiurile alimentare în bine. Aplicația îți va arăta cele mai bune alimente pentru slăbit, dar nu îți interzice să mănânci nimic. În schimb, te învață cum poți mânca absolut orice fără riscul de a te îngrășa și fără sentimente de vinovăție. 

În fiecare zi ai de citit mici lecții interactive, însoțite uneori de quiz-uri al căror scop este să se asigure că te cunoști și înțelegi cum reacționezi în relația cu mâncarea, astfel fiind mult mai ușor să faci schimbări mici zi de zi. Partea educațională a programului este extrem de importantă dacă dorești să slăbești într-un mod sustenabil. 

Cum poți să te înscrii la Ikanos?

Dacă îți dorești să slăbești și vrei să eviți să te reîngrași sau dacă vrei să deprinzi obiceiuri sănătoase, Ikanos s-ar putea să fie exact programul care te va ajuta. Pentru a te înscrie în program trebuie să intri la ei pe site și să faci testul Ikanos până la final. Întrebările la care vei răspunde îi ajută să te cunoască mai bine și să te ajute mai efficient. După ce parcurgi testul ai opțiunea de a te înscrie în program. Vei primi apoi un email cu detalii, cum ar fi: să îți descarci aplicația Ikanos pe telefon și să accesezi programul.

În ce constă dieta Ikanos?

Spre deosebire de majoritatea soluțiilor de slăbit disponibile, Ikanos nu este un simplu plan alimentar. Este dovedit științific că atunci când lași un om singur cu un plan alimentar de slăbit ori nu reușește să se țină de el mai mult de câteva zile sau săptămâni ori se reîngrașă de îndată ce termină dieta. Media de diete abandonate în viața unui om este de 126, iar ziua în care sunt abandonate cele mai multe diete este ziua a 6-a.

Cei de la Ikanos au dezvoltat o soluție unică, un plan flexibil ca un fel de template, sau șablon. În funcție de răspunsurile la întrebări din testul Ikanos acest FlexIkanos va fi configurat pe nevoile tale. Pentru că în diferite etape ale dietei avem nevoi diferite, și FlexIkanos are 4 etape: etapa de adaptare când te obișnuiești cu sistemul, etapa I de slăbire, apoi etapa a II-a de slăbire, ca la final să intri în faza de menținere. Sistemul e gândit progresiv pentru a-ți mai ușor să te adaptezi. 

Dacă sistemul flexibil ți se pare prea… flexibil, atunci poți opta și pentru un plan alimentar gata conceput de ei. Fie că prefer o dietă omnivoră, sau vegetarianaă, sau ții post, sau mănânci pește, sau ai intoleranță la gluten și lactoză vei găsi planul perfect.

Chiar dacă planurile alimentare nu sunt o soluție sustenabilă pe termen lung, ele pot să fie de ajutor mai ales în primele săptămâni de program până devii destul de curajoasă (sau curajos) să îți planifici mesele conform FlexIkanos. 

Atunci când îți configurezi tu planul, ai ajutorul coach-ului dedicat care te ajută să faci cele mai bune alegeri și cu care poți lucra interactiv zi de zi.

Ce anume face Ikanos ca să te ajute să slăbești?

În primul rând te ajută să rămâi pe drumul pe care ți l-ai propus, având programul care te ghidează în fiecare zi. Apoi, prin mini-jurnalul pe care îl completezi în fiecare zi și prin intervențiile coach-ului ai un sistem întreg care te responsabilizează și nu te lasă să deviezi prea mult. 

Prin simplul fapt că nu interzice nici un aliment ci te învață să îl integrezi în dieta ta fără să ai sentimente de vinovăție este cel mai sustenabil sistem. Interacțiunile cu coach-ul dedicat sunt bazate pe empatie și pe feedback provenit din date dovedite științific, iar asta te ajută să nu te simți singur(ă) în lupta cu kilogramele și nici abandonat(ă) într-o mare de informații conflictuale sau empirice. 

Dacă ești ca 52% dintre utilizatorii Ikanos înseamnă că îți dorești să faci și mișcare iar pentru asta Ikanos oferă un program zilnic de exerciții de tip HIIT care pot fi făcute atât acasă cât și la sală. Dacă îți dorești să începi să alergi, de asemenea te pot susține cu un program individual potrivit abilităților și nivelului tău actual. Sportul, rămâne totuși opțional în procesul de slăbire. Urmând programul vei afla de ce.

Pro și contra Ikanos

Iată care sunt lucrurile bune sau mai puțin bune la care să te gândești când decizi să începi Ikanos.

Pro

  • Cei care folosesc consecvent Ikanos îl iubesc. Feedback-ul pe care l-am auzit sau citit pe net este de la 5 stele în sus, sistemul lor este cu adevărat innovator și are omul în centrul atenției.
  • Te face să fii responsabil(ă). Să ții dietă singur(ă) și de capul tău nu este deloc amuzat și nici încurajator, așa că prezența jurnalului zilnic și interacțiunile cu coach-ul, precum și partea interactivă a programului sunt de mare ajutor.
  • Nu este greu de urmat. Atâta vreme cât ai 5 minute pe zi pentru a parcurge lecția zilei, plus câteva minute să discuți cu coach-ul tău dacă ai întrebări, programul e chiar ușor.
  • Dieta este potrivită atât pentru cei care au încercat să slăbească de nenumărate ori, dar și pentru cei care nu au mai încercat să slăbească. Sistemul este așa de ușor de urmat, încât și cei mai mari pofticioși sau gurmanzi vor descoperi că FlexIkanos este o dietă cu restricții mici, dar foarte eficientă. Pentru cei care nu au mai încercat să slăbească, se pot considera norocoși, deoarece sistemul este foarte prietenos.

Cons

  • Dacă ai o anumită boală, programul nu va ști asta. Va fi responsabilitatea ta să comunici cu coach-ul tău despre asta pentru a putea primi ghidarea necesară.
  • Poate fi scump pentru unele persoane. Prețul unui abonament este de 240 ron lună timp de 3 luni cât durează programul de bază. Iar prețul pentru #ikanos10 challenge (care se organizează de 4 ori pe an) este de 700 ron.
  • Trebuie să ai inițiativă. Aplicația sau coach-ul tău nu se vor duce la cumpărături pentru tine chiar dacă te pot ajuta să îți faci lista de cumpărături. De asemenea nu va găti nimeni pentru tine, cu toate că ai la dispoziție o serie de rețete pre-calculate. Va fi nevoie să ai inițiativă să faci pași înspre dobândirea de obiceiuri alimentare mai bune.

Concluzie

Ikanos este un program care te ajută să slăbești, dar dacă ești o persoană care a avut probleme cu tulburări de alimentație precum bulimie sau anorexie, dar nu numai, atunci recomandarea ar fi să lucrezi 1-la-1 cu un medic dietetician.

Pentru restul persoanelor care au nevoie de sprijin pe parcursul perioadei de slăbire, Ikanos oferă o soluție atotcuprinzătoare.

După primele 6 săptămâni am scăzut 5 kilograme, și asta mi se pare wow cunoscându-mă pe mine! Am toată încrederea că până la final voi reuși să dau jos 10-12 kilograme.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton