De ce se scarpină câinii în urechi? Semne care indică că trebuie să te prezinți la Nord Vet în Suceava

 advertising.ringier
.

Stăpânii de câini sunt obișnuiți să își vadă animalul scărpinându-se zilnic în urechi. Totuși, atunci când acest obicei are o frecvență mai mare și mai intensă este momentul să îți pui anumite semne de întrebare. Oare prietenul tău necuvântător nu suferă de o afecțiune?

Senzația de scărpinat la câini poate fi declanșată de mai mulți factori, iar pruritul auricular este mai des întâlnit la rasele de câini cu urechi lungi (Cocker Spaniel, Shih tzu, Teckel, Beagle și Basset Hound). În rândurile ce urmează vei afla ce ascunde scărpinatul excesiv al urechilor în cazul câinilor, dar și când trebuie să te prezinți la un cabinet veterinar. Pentru suceveni, un veterinar din Suceava de încredere este Nord Vet. Mai multe detalii pe nordvet.ro.

Ce se poate întâmpla cu câinele atunci când se scarpină agresiv în ureche?

Prietenul tău necuvântător, atunci când se scarpină intensiv în zona urechii, poate suferi leziuni ale țesutului auricular intern și extern. Dacă nu iei măsuri imediat, acest scărpinat poate determina:

  • răni;
  • depilații;
  • acumulare locală de sânge sub piele;
  • infecții provocate de flora bacteriană de sub unghii.

De ce se scarpină câinii?

Există o serie de motive pentru care câinii încep să se scarpine intensiv. Fiecare în parte este un semn clar că trebuie să te prezinți cu prietenul blănos la cel mai apropiat cabinet din orașul tău. Dacă ești din Suceava, nu uita de Nord Vet. Aici medicii veterinari pot lucra în regim de urgență pentru ca viața cățelului tău să nu fie în pericol.

Așadar, iată principalele motive pentru care câinii se scarpină:

  1. Fungi, bacterii și paraziți
  2. Produsele folosite la spălare
  3. Lipsa toaletajului
  4. Corpi străini
  5. Alergii

Ce să fac atunci când câinele meu se scarpină în urechi agresiv?

Atunci când observi că scărpinatul câinelui la nivelul urechilor crește în intensitate, este un semn clar că are o afecțiune auriculară și că trebuie să-l duci cât mai curând la un cabinet veterinar. Trebuie să fie examinat de un medic pentru a-i realiza un examen clinic.

Cu ajutorul otoscopului, medicul va verifica cavitățile auriculare și va prelua probe de secreții. Pe baza lor va stabili un diagnostic.

În anumite cazuri, medicul veterinar va apela la examene imagistice și la analize de sânge pentru a stabili un diagnostic precis. Se poate să fie vorba de ceva mai grav, iar problema auriculară să fie secundară bolii primare.

Așadar, atunci când observi că blănosul se scarpină agresiv la nivelul urechii, prezintă-te la un cabinet veterinar. La Nord Vet te poți prezenta oricând dacă urgența medicală nu mai poate fi amânată. Informații despre locație găsești pe nordvet.ro. Pentru detalii extra, nu ezita să iei legătura cu echipa de medici veterinari.

Cum îți poți ajuta câinele să nu se mai scarpine la urechi atât de des și de agresiv?

Toaletarea corectă a câinelui, în special a urechilor acestuia, este cea mai bună metodă de a preveni situația în care ești nevoit să mergi la cabinetul veterinar. Iată câteva măsuri pe care le poți lua pentru a-ți ajuta prietenul necuvântător:

  • Deparazitează-l corect și întotdeauna la timp pentru a preveni infecțiile parazitare;
  • Dacă prietenul tău blănos are urechi mari și lăsate, verifică periodic dacă acestea sunt aerisite și nu se mențin umede. Dacă sunt umede, se creează mediul propice de dezvoltare al bacteriilor și fungilor;
  • Toaletează-i urechile periodic și la nevoie folosește un detergent auricular. Niciodată să nu folosești bețișoare de urechi! Ele pot răni conductul auditiv al câinelui și pot împinge mizeria înăuntru!
  • Protejează-i conductul auditiv cu un tampon de vată atunci când îl speli. După baie verifică totuși dacă urechile nu i s-au umezit;
  • Dacă prietenul tău blănos are mult păr în conductul auditiv, acesta va trebui smuls de către medicul veterinar. De ce? Pentru a favoriza toaletarea corectă. În caz contrar, cerumenul și mizeria se vor acumula cu o mai mare ușurință.

Important de reținut din acest articol este că prietenul tău necuvântător nu se va scărpina excesiv niciodată în urechi fără un motiv anume. Cu siguranță în spatele scărpinatului se ascunde o afecțiune ce necesită tratament imediat.

Hai cu cățelul la Nord Vet în Suceava pentru a beneficia de servicii de calitate premium pentru animale de companie! Detalii pe nordvet.ro.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton