De ce este neapărată nevoie pentru un masaj?

 advertising.ringier
.

Un masaj bine realizat poate fi una dintre cele mai eficiente metode pentru a scăpa de stres, oboseală sau chiar de anumite afecțiuni medicale. Alegerea masajului potrivit se poate face în funcție de tehnicile de masaj aplicate, de produsele de masaj utilizate, de prețul acestuia sau de preferințe ori credințe fizice sau mentale.

Pentru realizarea unui mesaj complet și eficient ai nevoie de anumite produse și accesorii esențiale. 

Masa de masaj, unul dintre cele mai importante elemente

Fără o masă de masaj adecvată, nu îți rămâne decât posibilitatea de a improviza un mediu în care să realizezi masajul, însă există posibilitatea de a apărea diverse disconforturi, fie pentru pacient, fie pentru terapeut, fie de ambele părți. Masa de masaj este, așadar, absolut necesară, și, mai mult decât atât, aceasta trebuie să fie confortabilă atât pentru pacient, cât și pentru terapeut. Design-ul acesteia trebuie să fie unul potrivit, astfel încât pacientul să stea bine, masa să se adapteze corpului acestuia, să nu fie nici prea moale, nici prea tare; pentru confortul terapeutului, aceasta trebuie să aibă înălțimea potrivită și să nu constituie un impediment pentru mișcările libere pe care trebuie să le realizeze terapeutul. Pentru economie de spațiu se poate opta pentru o masă de masaj pliabilă, iar pentru masaj specific, la umeri sau gât, de exemplu, se poate opta și pentru un scaun de masaj. 

De ce produse este nevoie pentru un masaj profesionist?

Când vorbim despre produsele necesare pentru un masaj complet, realizat în mod profesionist, trebuie amintite mai ales ulei de masaj, emulsii sau diverse creme necesare, în funcție de tipul masajului realizat. Uleiurile pentru masaj pot fi uleiuri vegetale, uleiuri de parafină, uleiuri minerale sau uleiuri organice. Din categoria produselor necesare pentru masaj fac parte și emulsiile și cremele, acestea fiind unele specifice fie pentru aplicarea tratamentelor pentru celulită, fie diverse emulsii cosmetice. 

De ce accesorii este nevoie pentru un masaj profesionist?

În ceea ce privește accesoriile necesare pentru un masaj, se poate vorbi despre accesorii absolut necesare, respectiv despre accesorii suplimentare, utilizate în cazul unor masaje specifice. Din categoria celor obligatorii fac parte husele pentru saltea sau scaun, tetiera, prosoapele, cearșafurile sau o mică scară pentru a urca pe masă, iar din categoria celor suplimentare se pot încadra inele de masaj, încălzitorul pentru uleiul de masaj, accesorii pentru masajul capului, ventuze pentru masaj, brățară de masaj și altele.

Pe lângă asigurarea necesarului de produse și accesorii utile pentru efectuarea unui masaj, nu uita că este ideală și pregătirea unei atmosfere în care pacientul să se simtă confortabil, să se relaxeze și să se destindă total. Pentru aceasta, poți difuza diverse uleiuri esențiale sau poți aprinde lumânări parfumate, poți alege o muzică de fundal plăcută și relaxantă. De asemenea, nu uita să asiguri temperatura optimă pentru o ședință de masaj în care trebuie să ții cont că pacientul va fi dezbrăcat. 

Îndeplinirea tuturor acestor aspecte este una esențială pentru ca masajul să aibă loc în cele mai bune condiții, totul să fie la îndemâna terapeutului, iar în acest fel să îi redai pacientului încrederea că ești un profesionist care are grijă de absolut orice detaliu necesar în vederea desfășurării unei ședințe de terapie prin masaj. Asigură-te că dispui de toate cele necesare pentru tipul de masaj pe care îl realizezi, astfel încât pacientul să fie pe deplin mulțumit, iar rezultatele dorite să nu întârzie să apară.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton