Cum se aplică oja semipermanenta?

 advertising.ringier
.

Fiecare femeie vrea să aibă unghii îngrijite şi să atragă complimente pentru manichiură ei. Aşa că au fost inventate tot felul de metode prin care unghiile pot arăta mai frumoase decât sunt deja.

Poţi aplica lac de unghii, gel sau lac de unghii semipermanent. Dacă ţi-a trecut prin cap să îţi faci rost de o trusă de oja semipermanenta, mai jos găseşti cum să o foloseşti. În primul rând, ai nevoie de răbdare. Sunt şanse mari să nu iasă imediat, că oja să prindă aer sau să nu-ţi cureţi bine unghia înainte. Astfel, oja va cădea. Dacă perseverezi, vei reuşi să faci o manichiură perfectă în cele din urmă. Cele mai bune oje semipermanente le găsiţi hotnails.ro şi în plus, poţi găsi chiar kituri cu 28 de produse şi trei cadouri astfel încât să ai mai multe oje la îndemână pentru a testa.

De ce se cojeşte oja semipermanenta?

Uneori vei descoperi că oja permanenta nu ţine. Iată care sunt cele mai comune motive, care nu au legătură cu calitatea produselor:

– Foloseşti de multă vreme acetonă de lac de unghii. Astfel, nu doar pielea este afectată şi se albeşte, ci şi unghia devine mai subţire.

– Îndepărtezi ojă cu ajutorul unui împingător. Tot ce faci este să ataci unghia, ceea ce o face mai subţire.

– Foloseşti o pilă nepotrivită pentru a îndepărta oja semipermanenta

– Nu ai aplicat corect produsele pe unghie sau ai uitat complet de top coat.

Avantajele ojei semipermanente

  • Culoare intensă, lucioasă
  • Rezistenţa până la 3 săptămâni;
  • Este uşor de aplicat
  • Nu ataca unghia.

Un aspect pozitiv este faptul că vei găsi produse care chiar au o calitate foarte bună, aşa cum sunt cele care sunt certificate CPNP, cum sunt cele de la Hotnails.

Cum se aplică oja semipermanenta?

Pentru a începe, trebuie să pregăteşti unghia. Acest pas este extrem de important şi influenţează rezistenta manichiurii.

Dezinfectează unghia şi curata cuticulele. Nu tăia pielea, deoarece acţionează ca o baricadă împotriva bacteriilor. Dacă arată inestetic, îndepărteaz-o uşor cu un împingător. 

Scurtează unghia şi dă-i forma dorită. Foloseşte o foarfecă pentru scurtare, iar pentru forma este indicat să foloseşti o pilă.

Cu pila de granulaţie 80/80 curaţă suprafaţa unghiei. Ai grijă să faci mişcările într-o singură direcţie, pentru a nu afecta grosimea unghiei mai mult decât este necesar.

Degresează suprafaţa unghiei folosind o dischetă de curăţare înmuiată în demachiant. Astfel, vei elimina praful existent pe unghie şi vei ajuta la fixarea mai bună a ojei şi a bazei. O unghie bine curăţată este ceea ce face că manichiura să reziste mult timp. Unele unghii au nevoie de degresare suplimentară prin folosirea unui primer cu sau fără acid. 

Aplică bază. După ce ţi-ai curăţat bine unghia şi ai degresat-o, este timpul să aplici bază. Cu grijă şi nu prea mult, aplica baza uniform pe suprafaţa unghiei. Baza este un produs care se aplică înainte de aplicarea ojei semipermanente de unghii, tocmai pentru a proteja unghia. După aplicarea bazei pe unghie, uscaţi-o pe lampă timp de 30-40 de secunde. Pe fiecare produs sunt scrise şi instrucţiunile producătorului, aşa că este mai probabil să găsiţi timp de uscare acolo.

Aplică culoarea. După ce bază s-a uscat, este timpul să aplici culoarea. De obicei, poţi aplica unul sau două straturi de culoare în funcţie de pigmentarea ojei semipermanente. Fiecare strat se usca separat la lampa. Recomandăm ca primul strat să nu fie prea gros. Aplică un strat subţire de lac de unghii pe unghie şi lasă-l să se usuce pe lampă aproximativ 0,5 – 2 minute, în funcţie de tipul şi puterea lămpii. La fel ca şi în cazul bazei, veţi găsi şi pe ambalajul sticlei de lac de unghii timpul de uscare.

Aplică un Top Coat Lucios sau Mat în funcţie de preferinţe pentru o protecţie suplimentară a ojei semipermanente pe care îl usuci la lampa. Apoi hidratează cuticulele cu un ulei special hidratant.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton