Cum să te specializezi în fitness și nutriție

 advertising.ringier
.

Fitnessul și nutriția sunt două domenii care se completează perfect când vine vorba de a obține cele mai bune rezultate în ceea ce privește sănătatea, aspectul fizic și starea noastră psihică (și mai ales armonia dintre minte și trup).

Fitnessul și nutriția ar trebui să fie preocupări mult mai prezente în viețile noastre. Știm că e important să facem sport cel puțin o jumătate de oră în fiecare zi, să bem cel puțin doi litri de apă pe zi, să mâncăm cât mai multe fructe și legume și cât mai puțin fast food, iar mulți unii dintre noi ținem cont de aceste sfaturi, însă, dacă vrem să ducem o viață cu adevărat sănătoasă, ar trebui să avem un plan mai concret, în care să variem cât mai mult exercițiile pe care le facem și să acordăm o mai mare atenție alimentelor.

Sportul și alimentația sănătoasă au un rol esențial în combaterea apariției unor boli și în încetinirea procesului de îmbătrânire. Dacă ne dorim să fim în formă și să ne menținem starea de sănătate cât mai mult, e bine să vedem sportul și alimentația sănătoasă ca parte din rutina noastră zilnică. Și partea bună e că putem oricând să începem să facem sport, nu există o limită de vârstă, nu e necesar să avem anumite abilități dinainte, ci putem să începem când dorim.  

Dacă vrem să facem un plan, ar trebui să căutăm informații despre cum sportul și alimentația ne influențează viața de zi cu zi, despre ce tipuri de sport ni s-ar potrivi mai mult. O foarte bună sursă de informații de calitate despre sport și despre nutriție sunt cărțile – și găsim cărți de fitness, cărți de nutriție și cărți despre alergat. Acestea ne pot ajuta să ne  găsim motivația pentru a ne apuca de sport sau, dacă nu suntem străini de cele două domenii, să cunoaștem și mai mult, să ajungem la rezultate și mai bune, să atingem noi recorduri în ceea ce privește propriul istoric legat de sport.

În cărțile de fitness putem găsi de la tipuri de exerciții, sfaturi atât pentru începători, cât și pentru persoane experimentate și sfaturi despre cum putem începe să realizăm un plan, până la ce echipament trebuie să folosim sau recomandări de exerciții de recuperare medicală. În cărțile de nutriție găsim sfaturi legate de o alimentație echilibrată, informații despre calitățile alimentelor și numărul de calorii, și chiar și ce tipuri de alimente se potrivesc cel mai bine cu tipul de sport pe care îl practicăm. Iar când vorbim despre alergat, există o mulțime de cărți cu recorduri la alergat și cu cele mai importante momente de la maratoane, care cu siguranță reușesc să ne motiveze.

Așadar, e destul de ușor să înveți cum să ne menținem în formă cu ajutorul sportului și al unei alimentații corespunzătoare. Nu avem neapărat nevoie de o facultate specializată sau de cursuri care să ne învețe cum să facem sport sau să mâncăm sănătos, tot ce trebuie să facem e să înțelegem impactul pe care pe care alimentația și fitnessul le au asupra noastră și să ne dorim să ducem o viață mai sănătoasă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton