Cum să realizezi o baie modernă – Tendințe și recomandări pentru lux și confort la tine acasă

 advertising.ringier
.

Dacă ai planificat o schimbare de decor pentru baia ta, trebuie să afli că tendințele în această direcție sunt cât se poate de clare: lux, creativitate și confort. În rândurile următoare poți descoperi câteva dintre propunerile oferite de designerii de interior pentru această încăpere, cu mențiunea că vei putea și tu să faci asemenea modificări, cu un buget corect și materiale de calitate.

Cum poți transform o banală baie într-una cu adevărat deosebită

Decorarea pereților

Probabil primul lucru care ar trebui să te intereseze atunci când renovezi baia este legat de modificarea pereților. Dacă faianța și gresia nu îți mai sunt pe plac, le poți înlocui cu plăci de mari dimensiuni, în culori deschise, pentru a oferi spațiu și luminozitate acestei încăperi.

Specialiștii recomandă și băile cu mozaic pentru un plus de eleganță și rafinament pentru această cameră dedicată igienei personale. În plus, propunerile sunt clare în materie de faianță, iar aceasta nu ar trebui montată până în tavan, așa cum erau tendințele acum câțiva ani.

Înlocuirea instalațiilor sanitare

La faianță nou montată este musai să schimbi și obiectele sanitare. În funcție de spațiul oferit, poți opta pentru cabine de duș cu pereți de sticlă sau cadă pe colț. Însă dacă visezi la un strop de extravaganță pentru baia ta, atunci o saună de interior ar putea să îți fie pe plac. Pe Fionaspa.ro găsești modele variate și recomandările necesare pentru a putea ști din start pentru ce tip de baie sunt potrivite.

Alegerea culorilor

În mod normal, culorile recomandate pentru băi sunt alb, tonuri de gri, crem, petrol și negru. Aceste nuanțe continuă să fie în tendințe, oferind un aer modern și relaxant unei încăperi așa cum este baia. 

Astfel că, te poți juca cu asemenea culori, ținând însă cont de faptul că băile mici pot căpăta mai mult spațiu, din punct de vedere vizual, dacă se aleg nuanțele deschise pentru gresie, faianță și mobilier.

Decorațiuni pentru baie

Piața de decorațiuni dedicate băilor este destul de ofertantă, așa că, vei avea pentru ce opta atunci când vrei să reamenajezi această încăpere. Poți alege recipiente din lemn sau piatră finisată pentru a depozita săpunul, șamponul și alte lichide folosite pentru igiena personală. 

Luminile de tip LED se pot găsi sub formă de aplice sau obiecte decorative de lux și sunt recomandate pentru o baie în tendințele actuale. De asemenea, poți opta și pentru plantele de decor, de mici dimenisuni, care pot fi amplasate din loc în loc, pe rafturile disponibile în această încăpere.

Mobilier dedicat

Dacă spațiul băii permite, te poți gândi și la alte corpuri de mobilier, în afară de cele pentru montarea chiuvetei. Un dulap pentru depozitarea prosoapelor sau câteva polițe montate pe perete vor oferi un aer deosebit băii tale. Ai la îndemână și cuburile realizate din lemn tratat, care pot fi folosite pentru prosoapele de mână și față, pentru lumânările parfumate, dar și pentru recipientele de parfum.

Așadar, poți transforma o baie clasică într-una modernă, ținând cont de recomandările mai sus amintite. Gusturile personale, creativitatea și bugetul vor merge mână în mână, pentru ca tu să te bucuri apoi de o încăpere fermecătoare, care să ofere relaxarea și confortul dorite.

Sursă Foto: Fionaspa.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton