Cum să crești siguranța când ești la volan. 3 sfaturi practice

 advertising.ringier
.

Șofatul a devenit, în era în care trăim, o necesitate pentru majoritatea persoanelor. Fie că ești angajat sau student, fie că locuiești în marile orașe sau în regiuni mai retrase, ai nevoie de mașină pentru a te deplasa fie la serviciu, fie la magazin, fie unde ai treabă. Din nefericire, odată cu amploarea acestui fenomen, vedem tot mai des știri despre evenimente rutiere neplăcute și cu toții ar trebui să ne mobilizăm și să acționăm într-o manieră care să prevină accidentele și să crească gradul de siguranță.

Este deosebit de important ca atunci când suntem la volan să fim conștienți că o fracțiune de secundă de neatenție sau o neglijență tehnică sau de dotare aparent banale ne pot costa scump, atât pe noi, cât și pe pasagerii noștri sau pe ceilalți participanți la traficul rutier din zona respectivă.

Acestea fiind spuse, iată 3 modalități prin care îți poți crește siguranța atunci când șoferi:

1. Condu prudent, evită manevrele bruște și periculoase

Chiar dacă te grăbești, fii întotdeauna conștient de faptul că pentru câteva minute pe care le-ai putea câștiga, ajungând poate mai devreme la destinație, riști să sacrifici o viață întreagă sau sănătatea ta și a celor din jur pe termen lung.

Evită să faci depășiri periculoase, în zone fără vizibilitate, respectă indicatoarele rutiere oriunde te-ai afla și nu frâna brusc, mai ales când condițiile meteorologie nu sunt favorabile, de exemplu atunci când carosabilul este acoperit de apă, de zăpadă sau polei.

2. Utilează-ți mașina, astfel încât să-i crești performanțele

Mașinile din generațiile actuale vin prevăzute cu diferite sisteme de protecție a șoferilor și pasagerilor, în timpul mersului. În funcție de gamă sau de preț, ai la dispoziție o serie de opțiuni ce te ajută în mod real să ai mai multă siguranță când șofezi. Totuși, dacă nu utilezi corespunzător mașina, de exemplu cu anvelope 215/55 R16 de la Anvelino.ro, ea nu te poate ajuta prea mult. Adaptează tipul de anvelope sezonului și ai grijă să alegi produse de calitate și conforme legii rutiere în vigoare.

3. Evită discuțiile lungi cu ceilalți pasageri și fii atent la trafic

Chiar dacă ai atenție distributivă și te bazezi pe capacitatea ta de a te putea concentra simultan în mai multe locuri, nu e recomandabil să mizezi pe acest aspect atunci când conduci.

Discuțiile cu ceilalți pasageri îți pot distrage atenția de la trafic și îți pot încetini semnificativ timpul de reacție. La volan, orice secundă este importantă și deosebit de prețioasă, așa că evită să vorbești prea mult cu persoanele din jurul tău, spre binele tuturor.

În concluzie, nu uita că detaliile mici fac diferența dintre siguranță și vulnerabilitate, dintre o călătorie fericită și fără incidente și un eveniment trist și dureros. Pentru a scădea posibilitatea producerii unui accident atunci când șofezi, amintește-ți întotdeauna de cele trei reguli simple, dar foarte eficiente de mai sus: condu prudent, evită manevrele bruște și periculoase, utilează-ți mașina, astfel încât să-i crești performanțele, alege anvelope adaptate anotimpului și nu te antrena în discuții cu pasagerii pe care îi ai în mașină.

Sursă foto: freepik.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton