Cum să alegi scutecele potrivite pentru copilul tău

 advertising.ringier
.

Sursa: Shutterstock

Fiecare părinte își dorește ce este mai bun pentru copilul lui, motiv pentru care își poate petrece mult timp analizând și încercând să ia una dintre cele mai bune decizii atunci când vine vorba despre cel mic. În ceea ce privește scutecele, unul dintre obiectele de igienă de care copilul are nevoie încă din primele ore de viață, există anumite criterii pe care trebuie să le iei în considerare. 

Acestea rămân valabile pe toată perioada în care copilul le va purta, de regulă până la vârsta de doi – trei ani. Urmărește aceste caracteristici atunci când achiziționezi scutece și te vei asigura că îi oferi bebelușului tău confort și calitate. 

Asigură-te că alegi măsura potrivită 

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le iei în calcul atunci când cumperi scutece este mărimea. De obicei, primele scutece ale bebelușului se achiziționează înainte de naștere, când greutatea aproximativă a copilului este cunoscută. 

Vei observa că găsești ușor scutece de toate mărimile pentru cei mici, producătorul specificând de obicei chiar pe ambalaj pentru ce număr de kilograme sau vârstă se potrivesc. Nu te grăbi să cumperi foarte multe încă de la început, deoarece acesta va crește repede și va trebui să adaptezi măsura pamperșilor. 

Caută produse cu capacitate optimă de absorbție

În primele luni de viață, mesele bebelușului vor fi lichide, acesta consumând doar lapte și apă. Astfel, micuțul va urina des, iar scaunele vor avea o textură moale, apoasă, motiv pentru care pampersul ales trebuie să aibă o putere de absorbție sporită. De asemenea, și aceste detalii pot fi găsite pe ambalaj. În plus, poți intra pe grupuri dedicate părinților sau poți cere sfatul prietenilor care au copii pentru a face alegeri informate. 

Scutecul ideal pentru bebelușul tău va fi cel care va absorbi cantitatea de lichide și umezeală, împiedicând totodată scurgerile accidentale. 

Cumpără doar scutece care respectă forma anatomică

Forma anatomică a unui obiect este respectată atunci când acesta se mulează perfect după linie corpului. Mai exact, în cazul scutecelor, acestea trebuie să arate ca un chilot care atunci când îmbracă bebelușul se așază natural. 

Acest aspect este important deoarece micuțul tău va avea nevoie de libertate de mișcare, iar un scutec rigid sau cu formă rectangulară îi va limita acest lucru. Deși nu a fost dovedit științific, în anumite cazuri s-au observat obiceiuri de mers neobișnuit ale copiilor, din cauza purtării unor scutece necorespunzătoare care le-au creat disconfort. 

Calitatea nu înseamnă neapărat cel mai mare preț 

Desigur, și costurile pe care trebuie să le acoperi lunar sunt de luat în considerare atunci când vine vorba despre scutece, pentru că le vei achita pe o perioadă îndelungată. Deși este posibil să fie tentant să achiziționezi cel mai scump produs de la raft, crezând că are o calitate superioară, nu te grăbi. 

Prețul scutecelor, la fel ca în cazul altor produse, este calculat pe baza mai multor criterii. Ca sfat general, este indicat să încerci mai multe tipuri de scutece până să te decizi la un anumit brand, deoarece atât sumele pe care le vei plăti, cât și funcționalitățile sale pot diferi. 

Pielea bebelușilor este în medie de cinci ori mai sensibilă decât cea a adulților. Din acest motiv, este important să le asiguri protecție și confort optim încă de la începutul vieții. Nu face rabat de la calitate atunci când vine vorba despre copilul tău. Vei evita astfel o mulțime de probleme pe termen lung, în timp ce îi vei oferi micuțului tău o experiență de creștere și descoperire a lumii din jur mai plăcută.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton