Cum să alegi o saltea de pat pentru un somn odihnitor

 advertising.ringier
.

Calitatea somnului este vitală pentru o viață sănătoasă, lipsită de stres. Fiindcă ne petrecem o treime din viață dormind, o saltea potrivită este necesară pentru un somn odihnitor. Fiecare dintre noi are preferințe diferite, așadar găsirea saltelei potrivite poate dura ceva timp. Asigură-te că alegi salteaua adaptată nevoilor tale, pentru a te trezi în fiecare dimineață odihnit și revigorat. Iată câteva lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra o nouă saltea de pat.

Selectează o saltea confortabilă

Primul lucru de luat în considerare atunci când alegi o saltea, este confortul. Cu siguranță îți dorești o saltea în care să te simți confortabil atunci când stai întins și dormi. Dacă ai dureri de spate, atunci trebuie să găsești o saltea care să îți ofere suport adecvat. De cele mai multe ori, confortul este trecut cu vederea atunci când oamenii achiziționează o saltea. 

Există tipuri de saltele care oferă niveluri diferite de confort. O saltea din spumă cu memorie este una dintre cele mai confortabile alegeri. Saltelele din spumă cu memorie sunt concepute pentru a se modela în jurul formei corpului tău, oferind în același timp un sprijin excelent și o reducere a presiunii.

Confortul reprezintă un element important în alegerea saltelei, pentru un somn odihnitor și relaxant întreaga noapte. Alege saltele pat de la sleepline pentru a te asigura că salteaua se potrivește nevoilor tale și oferă nivelul de confort pe care îl dorești.

Utilizează o saltea fermă

O saltea fermă este probabil cea mai bună pentru un somn odihnitor. Fermitatea saltelelor variază în funcție de materialul din care sunt confecționațe. Astfel, vei găsi saltele ce variază de la moale la ferm. Saltelele moi nu reușesc să mențină o bună postură a coloanei vertebrată, spre deosebire de cele mai ferme, care sunt potrivite pentru ușurarea presiunii exercitate asupra coloanei și umerilor în timpul somnului. 

Atunci când alegi fermitatea saltelei, caută una care să ofere un suport adecvat și să fie în același timp fiind confortabilă. Dacă întâmpini dificultăți în a adormi, ia în considerare saltele pat de la sleepline din spumă cu memorie. Saltelele din spumă cu memorie oferă o ușurare excelentă a presiunii și te ajută să te relaxezi.

Alege o saltea care are dimensiunea potrivită 

Când cumperi o saltea, asigură-te că se potrivește corect corpului tău. Caută o dimensiune potrivită pentru conformația și greutatea ta. Dacă ai o greutate mai mică, atunci s-ar putea să ai nevoie de o saltea mai subțire. Dacă greutatea ta depășește 90-100 kg, atunci s-ar putea să ai nevoie de o saltea mai groasă. Cunoașterea greutății te va ajuta să determini ce tip de saltea este potrivită pentru nevoile tale de somn.

Ia în considerare poziția ta de somn

Pentru selectarea unei saltele care să îți ofere un somn odihnitor, este bine să iei considerare poziția adoptată în timp ce dormi. Urmărești un somn bun? Ar trebui să te gândești să achiziționezi o saltea care să îți sprijine corect coloana vertebrală. De asemenea, ar trebui să încerci să dormi pe spate, pentru a preveni durerile de umeri, gât sau genunchi.  

Păstrează-ți salteaua curată pentru a te bucura de ea timp îndelungat. Acarienii iubesc mediile umede, așa că nu uita să aspiri în mod regulat salteaua. Poți utiliza o husă protectoare de saltea, pentru a împiedica alergenii să se dezvolte în materialul din care este confecționată salteaua. 

Alege salteaua potrivită, care să îți asigure un somn odihnitor. Nu neglija importanța unei astfel de saltele, fiindcă este importantă pentru bunăstarea ta generală și creșterea productivității zilnice. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton