Cum să alegi cele mai potrivite culori pentru amenajarea locuinței tale

 advertising.ringier
.

Visăm să ne amenajăm casa într-un stil care să contribuie la starea noastră de bine, care să ne reprezinte. Ne plac asocierile unice de nuanțe care aduc locuinței o atmosferă de armonie și echilibru. Atunci când ne propunem renovarea sau redecorarea abia așteptăm să ne vedem proiectul de vis finalizat, să ne bucurăm de momente de fericire, relaxare, creativitate, într-o ambianță pe placul nostru. 

Pentru a obține decorul ideal, într-o combinație cromatică cât mai apropiată de imaginea dorită, avem de străbătut un drum lung. Culorile influențează enorm percepția noastră asupra spațiului, de aceea este important să ținem cont de lumina, dimensiunile și specificul camerei. 

Specialiștii Color Smart, compania românească, unic importator și distribuitor al brandurilor premium și premium plus Novacolor, Color Smart și Pittsburgh Paints, vin în ajutorul nostru cu sfaturi și sugestii concrete, pentru a lua cele mai bune decizii când vine vorba de amenajări interioare. 

Indiferent dacă suntem inspirați de pasteluri, vopsele naturale sau combinații îndrăznețe, este important să fim conștienți că într-o cameră luminoasă soluțiile recomandate sunt tonurile închise cu finisaje mate, pentru a estompa din strălucirea vie, iar în zonele întunecoase din case, cele mai indicate sunt nuanțele deschise cu finisaje lucioase, care compensează absența soarelui. 

Galbenul în combinație cu lumini ambientale, inteligent amplasate, este alegerea ideală pentru a evidenția spațiile mai mici într-un stil creativ și sofisticat. Mai bine să evităm tonurile reci, deoarece climatul din aceste încăperi devine neprietenos, distant.  

De asemenea, dimensiunea camerei influențează felul în care resimțim culoarea.  Într-o încăpere  înaltă, nuanțele par mult mai deschise, mai strălucitoare, mai clare și creează  un efect  vizual atrăgător. În aceste zone putem alege cu încredere tonuri mai închise, cum ar fi verdele, albastru sau movul. Pe de altă parte, o încăpere mai mică o vom transforma într-un loc cald și primitor doar prin pasteluri sau variații de crem, bej, alb. 

Cu un portofoliu generos și extrem de variat, Color Smart este un adevărat univers al culorilor și are soluții practice, care se pot personaliza în funcție de spațiu, de stilul propriu. 

De altfel, cel mai nou brand din portofoliul Color Smart, Pittsburgh Paints, lider mondial, numărul 1 în vopsele premium plus, speciale pentru decorațiuni interioare și exterioare, pune la dispoziție peste 2000 de culori marcă înregistrată, în mai multe tipuri de texturi, care transformă orice locuință în casa de vis. Produsele Pittsburgh Paints cu o gamă de finisaje de la mat până la  strălucitor, ne oferă soluții unice, de calitate, indiferent cât de simplă sau sofisticată ne dorim să arate amenajarea noastră. 

În plus, dacă suntem în căutarea unor materiale eficiente, propunerile Pittsburgh Paints sunt perfecte pentru decorări pretențioase și rafinate, în pigmenți închiși și mați. În alte cazuri, aplicarea  vopselelor în tonuri închise din alte surse, ridică probleme la peste 90% din renovări. 

Totodată, produsele premium plus Pittsburgh Paints sunt ecologice, realizate din materiale sustenabile, se aplică și se întrețin ușor. În plus, acestea au o rezistență îndelungată și își păstrează culoarea, textura și finisajul ales pentru o perioadă de ani de zile.

Totuși atunci când avem multe variante există riscul să ne simțim pierduți. Ni s-a întâmplat chiar să alegem  o nuanță ce părea perfectă în magazin iar acasă să realizăm că este total diferită. De aceea dacă vrem un rezultat care să ne placă pe termen lung, experții Color Smart recomandă să testăm culorile sub o lampă de lumini profesională. În acest fel noi, clienții vom sesiza modul în care se modifică percepția despre tonuri în funcție de cele trei tipuri de raze distincte – calde, reci sau naturale.  Mai mult, pentru a fi siguri că proiectul nostru va arăta exact așa cum ne dorim, la Color Smart, specialiștii în domeniu aplică produsul pe panouri de dimensiuni mari, pentru a observa cât de clar se vede culoarea la diferite ore din zi sau în lumina artificială. 

Rezultatul final contează enorm pentru că aici, în casele noastre, ne deconectăm, ne relaxăm, ne încărcăm de energie.  Pentru a beneficia cu adevărat de amenajarea ideală, într-o atmosfera plăcută, este important să păstrăm proporțiile și balanța când decidem paleta cromatică, să ne asigurăm că e în concordanță cu atmosfera pe care ni-o dorim în încăpere. Cel mai important este să consultăm nu numai un specialist în design, ci și unul care să ne ghideze în alegerea culorilor, care știe să ne explice cum vor arăta nuanțele alese aplicate în spațiu și care ne oferă cele mai bune soluții conforme gusturilor noastre.   

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton