Cum poți aduce spa-ul la tine acasă? Îmbunătățiri la care nu vei mai putea renunța

 advertising.ringier
.

Momentele de relaxare sunt esențiale pentru bunăstarea noastră, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Adesea, programul încărcat și stilul de viață haotic nu ne permit să ne odihnim în mod corespunzător, iar acest lucru, în timp, ne poate afecta din mai multe puncte de vedere. 

De aceea, indiferent de activitățile pe care le avem zilnic, este important să rezervăm câteva momente de liniște și relaxare pentru a fi pregătiți de o nouă provocare. Din fericire, nu trebuie să renunți la confortul locuinței tale pentru a te relaxa complet. Există o multitudine de obiceiuri și activități pe care le poți implementa acasă, inspirate din spa-ul real.

Momente de spa în confortul locuinței tale

Spa-ul presupune relaxarea completă a corpului și simțurilor. Masajul, terapia cu apă și aburi și utilizarea uleiurilor esențiale sunt lucruri pe care le vei găsi în orice spa și, de asemenea, activități pe care le poți aduce în confortul locuinței.

Sauna

De departe, atunci când vorbim despre spa și relaxare, sauna este unul dintre elementele care apar imediat în gând. Într-adevăr, sauna poate avea o multitudine de beneficii pentru sănătate și, cu atât mai mult, ea ne va ajuta să ne concentrăm pe un moment de completă liniște și pace. Sauna este un mod minunat de a ne detoxifia atât corpul, cât și mintea. Aceasta este capabilă să elimine în cel mai scurt timp toxinele din organism cu ajutorul aburilor și încălzirea corpului. De asemenea, sauna poate ameliora orice tip de durere și previne multe afecțiuni complexe, precum cele cardiovasculare. Din punct de vedere psihologic, sauna ne va oferi o senzație de confort și liniște, reduce stresul și ne va face să ne simțim mai relaxați, chiar și după o zi plină de activități solicitante. Pe Fionaspa.ro poți găsi o multitudine de saune de exterior, potrivite dacă locuiești la casă și dorești să îți construiești propria oază de relaxare. 

Masajul

Fie că ai o persoană apropiată care îți poate oferi un masaj calmant sau alegi să practici acest lucru singur, masajul este o activitate esențială pentru relaxarea mușchilor și minții. Poți practica masajul pe cont propriu cunoscând anumite puncte de presiune care te vor ajuta să elimini tensiunea acumulată pe durata întregii zile. Este recomandat să faci un astfel de masaj împreună cu anumite uleiuri reconfortante, naturale, precum cel de cocos sau de lavandă. Acestea pot ameliora durerile, hidratează pielea și înlătură tensiunea musculară.

Sarea de baie

Sarea de baie este utilizată din cele mai vechi timpuri pentru răsfățare și bunăstare. Din punct de vedere psihologic, aceasta ne ajută să ne relaxăm toate simțurile și să trăim în momentul prezent. Pe de altă parte, din punct de vedere medicinal, sarea de baie ameliorează iritațiile cutanate, ajută procesul de vindecare și regenerare, atenuează durerile articulare și musculare și stimulează circulația sângelui. 

Indiferent de metoda aleasă pentru relaxare, este important să rezervi astfel de momente pentru bunăstarea ta fizică și psihică. Deși programul nu ne permite mereu să ne răsfățăm așa cum ar fi necesar, poți căuta diferite activități și obiceiuri reconfortante care să ofere cele mai bune rezultate în cel mai scurt timp.

Sursa foto: unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton