Cum îngrijești corect o geantă din piele?

.

De cele mai multe ori când căutăm genți de damă în online, uităm să ne punem la punct și cunoștințele despre îngrijirea și depozitarea lor. Dacă plănuiești să îți achiziționezi în viitorul apropiat o geantă din piele naturală sau ecologică, ori ai făcut acest lucru de curând, pregătește-te să iei notițe ca să te bucuri cât mai mult timp de ea. Gențile din piele prezintă un cost de achiziție mai ridicat, dar există un motiv foarte bine întemeiat: testul timpului – atât pielea naturală, cât și pielea ecologică sunt materiale foarte rezistente în timp. 

Acum a venit timpul să afli și ce trebuie să faci pentru a-ți păstra geanta din piele ca nouă pentru o perioadă mai lungă de timp.


Cum se curăță corect o geantă din piele?

Înainte de toate, asigură-te că te-ai spălat bine pe mâini înainte de a începe să cureți geanta. Pielea are tendința de a absorbi grăsimea și uleiul și cu siguranță nu vrei să se întâmple acest lucru. Poți face o curățare rapidă în fiecare zi cu o cârpă moale, uscată sau foarte ușor umedă. Reține că nu trebuie să folosești foarte multă apă, pentru că pielea are nevoie de un timp mai îndelungat pentru a se usca. De două-trei ori pe an, în funcție și de cât de mult alegi să porți geanta, obișnuiește-te să o cureți cu o soluție specială pentru piele, aplicată cu mișcări circulare, apoi ștearsă cu o cârpă ușor umedă pentru ca soluția să nu rămână în porii materialului.


Cum se îngrijește corect o geantă din piele?

Pielea este un material care trebuie și îngrijit, nu doar curățat. Pentru a fi sigură că geanta ta nu se va usca în timp, îți recomandăm să folosești un balsam hidratant special pentru piele. Aplicat ușor cu o cârpă pe toată suprafața genții, acesta o va ajuta să nu se încrețească și să nu se exfolieze odată cu trecerea timpului. Aplică-l în funcție de necesitate, ghidându-te și după nivelul de umiditate din camera în care îți depozitezi gențile.


Cum se depozitează corect o geantă din piele?

Atunci când te hotărăști să nu mai porți geanta o perioadă mai lungă de timp, umple-o cu hârtie pergament sau cu folie, astfel încât să îi păstrezi forma inițială. În plus, geanta din piele ar trebui așezată într-un săculeț din material textil și apoi într-o cutie, pentru a o feri de praf și umezeală. Mai mult decât atât, geanta ar trebui aerisită la două-trei săptămâni ca să fii sigură că nu apare mucegaiul, mai ales dacă nu poți controla nivelul de umiditate din camera în care ai depozitat-o. Totuși, dacă ești în căutarea uneia noi, poți găsi numeroase modele de genți de damă online dintre care să o alegi pe preferata ta!


Dacă respecți toți acești pași vei avea cele mai frumoase genți din piele pentru o perioadă lungă de timp. Iar dacă pe lista ta de dorințe se află acest accesoriu, te poți inspira de pe site-ul de specialitate Barneystore.ro.

Sursa foto: Unsplash.com