Cum aplici pentru un credit IFN și când este indicat să o faci

 advertising.ringier
.

Dacă te gândești să aplici pentru primul tău credit IFN, iată câteva lucruri pe care trebuie să le cunoști înainte de a o face.

 Ce sunt creditele IFN?

Creditele nebancare IFN sunt asemănătoare creditelor de tip bancar însă se diferențiază în în ceea ce privește sumele împrumutate, condițiile de acordare, durata creditului și accesibilitatea lor.

Instituțiile Financiare Nebancare oferă posibilitatea de a împrumuta bani atunci când cineva are nevoie de o sumă mică pentru a-și acoperi anumite cheltuieli. Astfel, solicitantul poate obține suma necesară rapid, fără garanții și garanti, și fără să depună prea multe acte. De la cerere și aprobare, până la rambursare, tot procesul se poate realiza online.

Astfel, pentru situațiile urgențe când ai nevoie rapid de o sumă mică de bani, poți solicita credite nebancare IFN.

Cum aplici pentru credite IFN?

Așa cum am menționat anterior, creditele IFN sunt ușor de obținut. Totuși, fiecare Instituție Financiară Nebancară are anumite criterii de eligibilitate pe care solicitantul trebuie să le îndeplinească pentru a putea beneficia de un credit nebancar IFN. De asemenea, pe lângă aceste criterii, Instituția Financiară va lua legatura cu Biroul de Credit pentru a află istoricul tău de creditare, în cazul în care ai mai accesat credite în trecut, și cum le-ai gestionat.

Să luăm că exemplu cea mai cunoscută instituție financiară nebancară, Provident.

Pentru a accesa un credit IFN de la Provident trebuie să îndeplineșți următoarele condiții:

Ø  Cetățenie română și vârstă minimă de 18 ani împliniți;

Ø  Adresa de domiciliu pe teritoriul României;

Ø  Venit fix dovedibil;

Ø  Număr de telefon valabil.

La Provident, tot ce trebuie să faci este să apelezi unul din numerele de telefon disponibile pe site sau să completezi formularul de contact. În cel mai scurt timp, un reprezentant al instituției va lua legătură cu ține pentru a-ți oferi toate informațiile necesare și te va ajută să alegi cea mai bună varianta pentru ține, în funcție de situația ta financiară.

Desigur, înainte de a contracta un credit de nevoi personale, trebuie să faci o analiză serioasă a factorilor implicați în procesul de rambursare a împrumutului. Iată ce trebuie să iei în calcul!

1.     Dobânda Anuală Efectivă

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când te-ai decis să soliciți un credit de nevoi personale este Dobânda Anuală Efectivă (DAE).DAE include toate sumele pe care trebuie să le achiți în derularea creditului, precum taxa pentru analiză dosarului, costul pentru interogarea Biroului de Credit, comisioanele de acordare a creditului, de procesare a datelor și de administrare.

Valoarea DAE poate fi influențată și de alte costuri, precum rată dobânzii și comisionul anual generat de Fondul de Garantare însă factorul care influențează cel mai mult valoarea DAE este perioada de rambursare a creditului, această fiind mai mare pentru o perioada mai scurtă de timp.Dobânda Anuală Efectivă îți permite să compari mai ușor costurile unui credit. Astfel, te poți ghida după acest indicator pentru a găsi cea mai bună opțiune pentru nevoile tale.

2.    Dobânda fixă sau variabilă?

IFN-urile ofera posibilitatea acordarii de credite pentru nevoi personale in lei, cu dobanda fixa sau cu dobanda variabila.

Dobanda variabila este formata dintr-o marja fixa la care se adauga un indice ce oscileaza in functie de valuta si tipul creditului, fapt ce va influenta costul final al creditului tau. Pe de alta parte, dobanda fixa nu se mai poate modifica pe intreaga perioada a imprumutului, ceea ce inseamna ca stii de la bun inceput care sunt costurile creditului tau.

In concluzie, daca nu doresti sa ai zilnic grija evolutiei indicilor, alege un credit cu dobanda fixa.

3.     Perioada de creditare

Perioada de creditare trebuie aleasa in functie de suma imprumutata si perioada de rambursare. Chiar daca pentru o perioada de creditare mai mica costul total al creditului va fi mai mic, eforturile tale lunare nu trebuie sa te depaseasca.

Inainte de a stabili planul de creditare, fa o lista cu toate cheltuielile lunare si decide ce suma ai fi dispus sa platesti pentru rata creditului.

4.     Calculatorul de credite

Un instrument foarte util pe care unele IFN-uri il pun la dispozitia clientilor este calculatorul de credite.

Folosind un calculator de credite de nevoi personale, iti vei putea face un calcul estimativ privind perioada de rambursare, tipul de rate, valoarea acestora si modalitatea in care doresti sa primesti sau sa platesti creditul, in functie de suma pe care vrei sa o imprumuti. Astfel, te poti organiza mai bine si iti poti personaliza creditul dupa nevoile tale.

Când să aplici pentru credite IFN?

Creditele IFN sunt o modalitate rapida de a imprumuta o suma modica de bani pentru a face fata unor situatii financiare neasteptate. Tocmai pentru a raspunde cererii clientilor care au nevoie de solutii rapide la probleme urgente, si procesul lor de acordare a devenit mai simplu.Atunci cand ai o cheltuiala ce nu poate fi amanata si nu stii de unde sa faci rost de bani, apeleaza cu incredere la credite de nevoi personale!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton