Cum alegi ciorapii de copii în sezonul rece

 advertising.ringier
.

În sezonul rece, copiii trebuie să poarte ciorapi corespunzători. Alegerea ciorapilor pentru copilul dumneavoastră nu este o sarcină ușoară.

La ce este nevoie să atrageți atenția?

Țesătura

Pentru început, este nevoie de acordat atenție țesăturii din care sunt confecționați. Șosetele pentru copii trebuie să aibă o bază naturală. Ciorapii pentru copii pot fi confecționați din microfibra, bumbac, vâscoză, lână merinos, lână normală. Ciorapii din bumbac, lână sau vâscoză sunt produsele cele mai recomandate în anotimpul rece.

Pentru a menține copilul într-o stare confortabilă și picioarele calde, șosetele trebuie să conțină cel puțin 65% material natural.

Scopul ciorapilor

Atunci când alegeți ciorapi de copii din bumbac, trebuie să luați în considerare și scopul pentru care sunt destinați. Pentru uzura de zi cu zi sau doar pentru sport.

Pentru utilizare zilnică

Acești ciorapi pot fi luminoși și veseli. Alegeți modele care să fie pe placul copilului dumneavoastră.

Pentru sport

Ciorapii pentru sport diferă de cei pentru utilizare zilnică. Aceștia au o altă compoziție, iar conținutul sporit de poliamidă le face rezistente la abraziune și la spălări repetate. În plus, șosetele de sport ar trebui să aibă un model diferit, astfel încât copilul să își amintească să le schimbe după activitate.

Șosete pentru vreme rece

Aceste șosete trebuie să fie din bumbac, lână sau vâscoză. În zilele noastre, puteți alege dintr-o gamă largă de șosete pentru vreme rece. Puteți alege ciorapi pentru plimbări active de iarnă și pentru casă sau grădină și chiar pentru cizme de cauciuc și pantofi cu membrană.

Atenție la dimensiune

Dacă cumpărați ciorapi prea mari, aceștia vor aluneca întotdeauna și copilul dumneavoastră va trebui să îi ajusteze. Acest lucru este inconfortabil și, în cele din urmă, copilul poate refuza pur și simplu să-i îmbrace. Dar dacă încercați să îi puneți ciorapi prea mici, aceștia vor aluneca și vor împiedica copilul să meargă. Asigurați-vă că întrebați despre gama de dimensiuni a modelului ales și că aceasta se potrivește cu mărimea piciorului copilului. Acordați atenție înălțimii, circumferinței șoldurilor și mărimii piciorului.

Câteva sfaturi în plus

  • Nu economisiți pe ciorapi.
  • Copilul dumneavoastră ar trebui să aibă cel puțin 6 perechi de ciorapi. Este deosebit de frumos dacă dresurile sunt asortate cu o ținută preferată.
  • Spălați colanții la temperatura indicată pe ambalaj! Nu la 60 de grade! Urmați instrucțiunile întocmai dacă vreți să vă bucurați de ciorapi mai mult timp. Ciorapii nu se calcă și nici într-un caz nu se curăță chimic.
  • Cumpărați-i copilului dumneavoastră ciorapi colorați. Acest lucru îi va îmbunătăți starea de spirit. Puteți alege colanți roz, verzi, fucsia sau chiar albastru deschis.
  • Pentru ținutele cu dungi, flori sau carouri, alegeți colanți uni, asortați cu tonul modelului.
  • Fiți atenți la modul în care este tricotat ciorapul. Nu trebuie să existe cusături aspre, care vor deranja în vreun fel picioarele delicate ale unui copil. 
  • Elasticul din colanți – nu trebuie să fie prea strâns. Dar, în același timp, trebuie să susțină produsul suficient de ferm. Fiți atenți la acest aspect atunci când cumpărați sau întrebați un consultant atunci când comandați online.
  • Permiteți copilului să-și aleagă singur ciorapii și să-i îmbrace singur. S-ar putea să nu fie întotdeauna ceea ce trebuie făcut, dar este un pas important spre independență.
  • Alegerea culorilor: Ciorapii pentru copii sunt disponibili în multe culori diferite, astfel încât îi puteți asorta cu ținutele copilului dumneavoastră. Cu toate acestea, asigurați-vă că aveți cel puțin 2 perechi de ciorapi albi care se asortează cu absolut orice și au pe lângă toate un aspect festiv.
  • Ne confruntăm cu alegerea ciorapilor pe tot parcursul anului, fără să ne dăm seama cât de ușor este să alegem ciorapii perfecți folosind aceste reguli simple. Ciorapii aleși cu grijă se vor potrivi perfect picioarelor copilului dumneavoastră.

Astfel, o pereche de ciorapi sunt completarea perfectă pentru orice ținută, pentru ca fiecare fetiță să arate minunat din cap până în picioare. La urma urmei, este un articol indispensabil în garderoba fiecărui copil.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton