Cum alegem plintele decorative? Cât costă și câte tipuri există?

.

Plintele decorative din poliuretan vor reprezenta de fiecare dată cea mai bună alegere, arătând spectaculos, indiferent de stilul ales de amenajare.


Sunt ideale pentru toate modelele de podele, indiferent dacă este vorba despre parchet, mochetă, gresie sau linoleum. La colțuri se taie la unghi de 45 de grade, și se chituiesc, nemaifiind necesare piese de îmbinare. Majoritatea plintelor sunt prevazute în spate cu spațiu pentru ascunderea cablurilor.


Plintele decorative FabricaDeProfile sunt rezistente la umiditate, putând fi montate fără probleme în băi și în încăperi cu umezeală, sunt rezistente la șocuri (de exemplu, lovituri cu aspiratorul) și sunt suficient de flexibile pentru a se mula pe perimetrul pereților, chiar și când aceștia nu sunt drepți.

Care este scopul plintei? Să acopere trecerea dintre perete și podea. Sau acesta era scopul. Acum are și un scop decorativ foarte important.

Cum alegem plinta?

În funcție de materialele în care este disponibila, plinta poat fi din poliuretan, polistiren, MDF, duropolimer, plastic sau aluminiu.


selfp

Care este diferența între materiale?

  • Plintele din plastic sunt arhicunoscute, toată lumea le cunoaște deja;
  • Duropolimer: sunt rezistente, în modele variate, detalii nu foarte fine, se chituiesc la îmbinări, se vopsesc în orice culoare și sunt prevăzute cu un canal pentru cabluri;
  • Poliuretan: rezistente, modele variate, se chituiesc la îmbinări și se vopsesc în orice culoare, materil fin din care se fabrică pantofi, genti etc. Se muleaza pe perete și sunt prevăzute cu canal pentru cabluri;
  • MDF: vin deja vopsite, există posibilitatea să se umfle, se văd îmbinările, pot ascunde cabluri;
  • Aluminiu: modele puține, se potrivesc cu puține stiluri de amenajare, nu ascund cabluri;

Prețul? Cele mai ieftine sunt plintele din PVC, apoi cele din MDF, după care sunt urmate de cele din duropolimer și poliuretan. În acest caz prețul chiar arată materialul mai calitativ.

Stil. Plinta lată se potrivește oricărui stil de amenajare, de la cel minimalist, clasic, sau chic.


Utilizare: se pot folosi în combinație cu parchet, mochetă, gresie, linoleum. Se pot monta în dormitor, sufragerie, holuri, hoteluri, restaurante. Cele din poliuretan și duropolimer pot fi montate și în băi și bucătării, fiind rezistente la umezeală;

Deși albul este culoarea în care le veți întâlni de cele mai multe ori, nu este obligatoriu! Plintele se livrează în varianta preamorsată, putându-se vopsi ulterior în orice nuanță dorită, cu orice tip de vopsea pe bază de ulei sau apă.O gamă largă de plinte decorative din poliuretan găsiți la FabricaDeProfile.