Criterii Esenţiale de Alegere a Lămpilor UV / LED Pentru Unghii

.

Manichiura impecabilă a fost, este şi rămâne un indicator al frumuseţii, al meticulozităţii şi al faptului că ai grijă de tine. Este o prelungirea a cărţii de vizită şi un detaliu care poate ridica sau ruina instantaneu orice ţinută. 

Prin urmare, îngrijirea unghiilor este o necesitate şi, dacă nu o faci acasă, poate ajunge să coste foarte mult. Din fericire, acum îţi poţi îngriji şi singură unghiile, dar va trebui să te echipezi corespunzător, iar o lampă de unghii nu poate lipsi!


Ce sunt lămpile UV / LED pentru unghii?

Lămpile de unghii sunt accesorii esenţiale în orice salon profesionist, dar şi pentru cei care au decis să îşi facă singuri manichiura acasă, cu produse cu gel sau acrilice. Pot fi LED sau UV, acest lucru fiind condiţionat de tipul de bec folosit şi de lumina pe care o emit. 

În mod tradiţional, lămpile UV au fost utilizate pentru a usca lacul de unghii, iar, odată cu apariţia produselor cu gel, au devenit populare şi cele cu LED. Alegerea unei lămpi UV / LED este condiţionată de preferinţe şi necesităţi.


Cum acţionează asupra unghiilor?

Atât lămpile LED, cât şi cele UV, produc lumina care întăreşte lacul cu gel. Diferenţa dintre cele două constă în tehnologia folosită, tipul de bec de care au nevoie şi tipul de lumină produsă. Lămpile UV au nevoie de cel puţin două minute pentru a fixa lacurile cu gel, dar, în varianta cu lungimi de undă mai înguste, timpul va fi mai scurt. O lampă cu LED poate face acest lucru în doar 30 de secunde. 

Trebuie reţinut că niciuna dintre acestea nu poate usca oja obişnuită. Aceasta se va usca doar în aer liber sau sub aer cald şi nu va arăta niciodată la fel de bine şi de profesionist ca cea cu gel. De asemenea, nici nu este la fel de durabilă. Dacă manichiura cu gel poate dura până la patru săptămâni, cea cu ojă clasică necesită refacere după trei zile. 

Criterii de alegere a celor mai bune lămpi UV / LED

Alegerea unei lămpi de unghii ar trebui realizată în funcţie de tipul de lacuri şi de gelurile utilizate. Astfel, în vreme ce o lampă cu lumină LED este bună doar pentru a fixa produsele care necesită lumina LED, cele UV sunt utile pentru toate lacurile cu gel. Prin urmare, dacă foloseşti o gamă diversificată de lacuri de gel, o lampă UV poate acoperi toate necesităţile, în timp ce una LED te va limita. 


Iată câteva criterii de care ar trebui să ţii cont când alegi o lampă UV sau LED:

Consumul de energie – Cu cât puterea nominală a lămpii este mai mare, cu atât eficienţa va fi mai bună şi timpul de uscare mai mic. Totuşi, pe măsură ce puterea lămpii creşte, creşte şi preţul. Astfel, o lampă UV sau LED de 72 w va costa mai mult decât o lampă UV sau LED de 48 w. De obicei, o lampă cu LED pentru unghii utilizează mai puţină energie, deci este mai ecologică şi mai rentabilă, în vreme ce una UV consumă mai mult pentru a furniza aceleaşi rezultate.


Durata de viaţă a becului – Durata de viaţă a becurilor lămpilor UV sau cu LED este diferită. Dacă becurile unei lămpi UV au o durată de viaţă de până la 1000 de ore şi necesită înlocuire o dată la şase luni, cele ale lămpilor LED durează până la 50.000 de ore şi, practic, nu trebuie înlocuite niciodată. 

Greutate şi mărime – Chiar dacă ambele variante sunt uşoare şi au dimensiuni rezonabile care le fac facil de transportat, lămpile cu LED sunt mai uşoare și au dimensiuni mai mici decât cele UV. Prin urmare, dacă eşti o tehniciană care trebuie să se deplaseze la domiciliul clienţilor, s-ar putea să preferi o lampă de manichiură cu LED.


Timpul de întărire a lacurilor – O mare diferenţă între lămpile UV şi cele cu LED este timpul mediu de întărire a lacurilor cu gel. Sigur, acest timp variază de la un model la altul şi este condiţionat de putere, dar lămpile cu LED sunt întotdeauna mai rapide decât cele UV. Întrucât funcţionează într-un spectru de lumină îngust, vor face fixarea în maximum 60 de secunde, în vreme ce lămpile UV au nevoie de două sau chiar trei minute pentru a întări produsele.

Preţul – Lămpile UV sunt mai accesibile ca preţ decât cele cu LED, dar necesită schimbarea periodică a becului. Pe de altă parte, din cauza cererii şi a concurenţei tot mai mari, încep să se ieftinească şi cele cu LED.