Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a opta pentru un implant dentar

 advertising.ringier
.

Odată cu fiecare dinte natural de la care îți iei la revedere calitatea vieții tale scade sau chiar se pierde complet. O dantură sănătoasă este esențială nu doar din punct de vedere estetic, ci și funcțional deoarece ne permite să ne hrănim corespunzător, să articulăm cuvintele corect și să ne păstrăm sănătatea orală. 

Pierderea unuia sau mai multor dinți însă, reprezintă un eveniment inevitabil pentru unii dintre noi. Există o mulțime de metode pe care le putem pune în aplicare pentru a avea o dantură sănătoasă, dar, în același timp, și lucruri pe care nu le putem evita precum: bagajul genetic. 

Pe de altă parte, un dinte pierdut nu este un capăt de lume, mai ales în ziua de astăzi când se poate înlocui ușor cu un implant dental. Implanturile dentare înlocuiesc cu succes dinții naturali și reprezintă o soluție permanentă, cu un grad de fiabilitate ridicat.  Dar ca pentru orice altă schimbare permanentă din viața ta, înainte de a opta pentru un implant dentar, ar trebui să te documentezi mai întâi și să te asiguri că o astfel de soluție chiar ți se potrivește. Sunt multe pe care trebuie să le știi înainte de a investi într-un implant dentar. Iată cinci dintre cele mai importante dintre ele!

Unu: Da, implanturile dentare funcționează și arată exact la fel ca dinții naturali

Încorporate în maxilar, rădăcinile dinților naturali sunt cele care conferă acestui os stabilitate. Rădăcinile sunt cele care transformă forța fălcilor în capacitatea de a mușca și de a mesteca alimentele consumate. Iar implanturile dentare funcționează exact în același mod ca și rădăcinile dinților naturali.

Rădăcinile de titan ale implanturilor dentare se fixează direct în osul maxilarului. De-a lungul timpului, titanul fuzionează cu osul maxilarului pentru a oferi o bază stabilă pentru coroanele care se fixează peste aceste șuruburi speciale. Mai mult, implanturile dentare funcționează la fel de bine fie că este vorba dE o coroană dentară clasică, punți sau proteze.

Doi: Nu, procedura de inserare a implantului nu va fi deloc dureroasă

Fără anestezie, operația de inserare a unui implant dentar ar fi insuportabilă. Dar cu puțină anestezie locală, nu vei simți nicio durere în locul unde se va fixa implantul, ci doar o oarecare presiune, mai ales dacă apelezi la un medic dentist specializat în implanturi dentare așa cum este cazul celor de la clinica stomatologică dentalwest.ro.

Trei: așteaptă-te la investiții destul de mari, atât ca bani, cât și ca timp 

Dacă dorești să optezi pentru un implant dentar ca să înlocuiești un dinte natural pe care l-ai pierdut, să nu te aștepți că azi mergi la stomatolog și până mâine dantura ta va arăta ca în reviste. Primul pas către o procedură reușită constă într-o consultație de specialitate și continuă cu o serie de analize și o tomografie. Pe baza rezultatelor acestora, medicul tău va stabili dacă într-adevăr ți se potrivește sau nu un implant dentar. Urmează apoi inserarea implantului, o perioadă de vindecare, descoperirea implantului și abia la final montarea unei coroane dentare care va înlocui partea de la suprafață a dintelui natural. 

În ceea ce privește timpul necesar pentru inserarea unui implant dentar, pregătește-te la câteva luni, iar dacă te întrebi Cât plătim pentru un dinte de porțelan? cel mai bine ar fi să discuți cu medicul tău variantele pe care le ai la dispoziție astfel încât să faci o alegere în cunoștință de cauză.

Patru: Implanturile dentare trebuie îngrijite la fel ca dinții naturali

În timp ce implanturile dentare sunt rezistente la carii și la alte afecțiuni de care pot suferi dinții obișnuiți, gingiile din jurul lor nu și de aceea, chiar dacă optezi pentru un implant dentar va trebui să respecți o rutină sănătoasă de curățare a dinților.

Îngrijirea implanturilor este foarte simplă:

∙ Periază-ți dinții de minim două ori pe zi, așa cum faci de obicei;

∙ Folosește ață dentară pentru a elimina resturile de mâncare blocate între dinți;

∙ Folosește o apă de gură antibacteriană pentru a definitiva rutina de îngrijire.

Cinci: Implanturile dentare s-ar putea să-ți servească tot restul vieții

Dacă alegi un medic ortodont cu experiență și îți ingrijești corespunzător implantul sau implanturile, atunci acestea ar putea să-ți servească pentru tot restul vieții.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton