Cele mai bune motive pe care le poți avea pentru a învăța să cânți la chitară

 advertising.ringier
.

De-a lungul timpului, chitara a fost un instrument muzical care a fascinant generații intregi de tineri și nu numai. Pentru un copil sau adolescent, este partenerul ideal pentru a avea admiratori și a se exprimă liber prin compoziții personale sau interpretând marile hituri ale chitariștilor preferați. Dar, partea bună este că nu există vârstă pentru a cânta la chitară: nu contează dacă ai 10 sau 60 de ani. Din momentul în care vrei să cânți la chitară, de îndată ce ești motivat, acela este momentul potrivit pentru a începe. Dacă vei studia asiduu și cu pasiune vei vedea că poți reda, în timp, orice stil de muzică care îți place, cum ar fi muzica blues, rock, pop, reggae, funk, punk sau clasică. Trebuie doar să alegi chitara corespunzătoare. Cu toate acestea, pentru a scoate sunetele potrivite și a nu-ți înnebuni familia sau vecinii, este recomandat să înveți elementele de bază ale acestui instrument luând lecții de chitară.

Nu contează dacă iei cursuri online, lecții cu un profesor independent sau lecții de chitară la o școală de muzică, atâta timp cât acest instrument ți se potrivește. Odată ce ai învățat noțiunile de bază ale chitarei, vei descoperi că poți începe să cânți multe piese și chiar îi poți învăța pe alții cum să cânte la chitară. Dar în afară de bucuria de a cânta sau de a reproduce melodii, a cânta la chitară are multe alte beneficii, inclusiv bunăstarea și sănătatea ta.

Dacă vei cânta la chitară te vei distra de minune. Muzica chitării eliberează hormoni benefici, inclusiv dopamina, hormonul fericirii. De aceea, atunci când vedem un chitarist pe scenă, ni se pare că acesta strălucește. În plus, dacă chiar iubești acest instrument, cântatul la chitară te va face fericit peste măsură. Fiecare zi de repetiție va fi pentru tine o bucurie imensă și asta se va reflecta în toată ființa ta.

Poți combate stresul cu ajutorul chitării. Cu toții avem zile mai bune sau mai rele. Și fie în sfera noastră privată, fie la locul de muncă, întotdeauna există momente în care devenim mai tensionați. Suntem siguri că știi despre ce vorbim. Între șefi supărați, facturi care ne vin la momentul nepotrivit, ambuteiaje în trafic, vreme rea, o întâlnire cu care nu vrei să te confrunți, există o mie de motive pentru a te stresa în timpul zilei și chiar atunci când te aștepți mai puțin.

Din fericire, de îndată ce cânți la o chitară frumoasă, precum această chitara clasica Toledo Albastra 4/4 de la Muzicale.ro, vei vedea că tot acest stres pare să dispară în cel mai scurt timp. Muzica pe care o scoți lovind corzile chitarei te vor deconecta de ceea ce ți-a provocat stres, neliniște sau orice alt sentiment neplăcut.

Fie că iei lecții de chitară cu un profesor sau cânți singur în camera ta, rezultatul este același: te vei relaxa atunci când vei atinge acele 6 corzi.

Chitara este bună pentru sănătatea și starea ta de spirit. Crezi sau nu, virtuțile chitarei sunt cunoscute încă de când aceasta a apărut, cel puțin instinctiv. Chitara blues a apărut dintr-o perioadă istorică, de durere imensă pentru comunitatea oamenilor de culoare din SUA. A fost instrumentul care a alinat suferința unor oameni condamnați la sclavie. În plus, ar trebui să știi că multe dintre melodiile tale preferate au fost scrise de muzicieni în momente dificile. În acest sens, muzică este profund terapeutică. Mai mult, există chiar unele studii care susțin că vibrațiile muzicale acționează asupra sistemului nostru imunitar ca răspuns la tensiunea arterială, permițându-ne să luptăm împotriva virușilor. Dată viitoare când ești bolnav, amintește-ți că instrumentul tău preferat s-ar putea să te facă să te simți puțin mai bine.

Lecțiile de chitară măresc activitatea creierului tău. Un alt studiu recent a constatat că, dacă cânți la chitară, sau la orice instrument muzical, ești mai capabil să-ți dezvolți și să mărești funcția și activitatea creierului. A cânta la un instrument, potrivit studiului, este o armă bună 

împotriva demenței pe termen mediu și lung. Asta înseamnă pur și simplu că, urmând un curs de chitară, redând acele acorduri de bază, te poți lupta cu boli precum demență și Alzheimer.

Chitară este bună și pentru inima ta. Cercetătorii din Țările de Jos au arătat că muzicienii și persoanele care au o activitate muzicală, cântând la chitară cel puțin 100 de minute pe zi, au observat o scădere semnificativă a tensiunii arteriale, dar și un ritm cardiac mai calm în comparație cu o persoană care nu cânta  la niciun instrument. 

Muzica are un impact mare asupra sănătății noastre, în special a persoanelor în vârstă. Pe măsură ce inima încetinește, stresul, precum și anxietatea și depresia scad. Fiind complet absorbit de cântatul la chitară, în timp ce te scufunzi în muzică, tensiunea arterială scade la niveluri complet normale, te simți mai relaxat. Prin urmare, după ce exersezi la chitară, s-ar putea să te simți mai puțin îngrijorat de problemele cotidiene.

Chitara acustică este bună pentru a crește încrederea în propria ta persoană. Dacă poți să cânți și să creezi propria muzică, acest lucru îți va permite să te exprimi pe deplin, să arăți celorlalți cine ești, să arăți emoțiile pe care le simți. Exprimându-te pe deplin cu chitara, vei elibera o încărcătură emoțională puternică, care îți va crește încrederea în tine.

Învață să cânți la chitară pentru creativitatea și puterea ta de concentrare. Cu cât cânți mai mult la chitară, cu atât creierul tău stochează mai multe informații. Odată ce ai stăpânit elementele de bază ale chitarei îți vei da seama că dorești să înveți din nou și din nou, nu doar să cânți la chitară, ci și la alte instrumente sau să-ți însușești și alte informații utile.

Se poate spune că chitară este cel mai bun medicament împotriva plictiselii și a depresiei, dar și pentru a ne menține o sănătate și o stare bună.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton