Cele CINCI beneficii pe care le oferă organismului consumul de cafea

 advertising.ringier
.

Se cunoaște, deja, faptul că una dintre cele mai consumate băuturi la nivel global este cafeaua. De cele mai multe ori, aceasta este savurată dimineața, mai ales la birou, pentru a oferi organismului un „boost' de energie. Se poate regăsi sub diferite forme și arome, este gustoasă, însă puțini știu care sunt beneficiile reale pe care le oferă organismului. În cele ce urmează, vei descoperi câteva dintre cele mai importante!

Iată cum îți poate ajuta organismul consumul de cafea:

  • Pentru unele persoane, cafeaua poate reprezenta un adevărat „energizant', altele preferă, însă, să o savureze pentru aromă și textură. Iar una dintre cele mai bune cafele este cea făcută direct acasă, de tine, pentru că, în acest mod, îi poți accentua aroma după bunul plac. Dacă dorești ca aceasta să fie intensă, poți opta pentru cafea boabe, iar mai multe sortimente pot fi regăsite la Altex.ro. Aceasta se poate prepara cu ajutorul unui aparat de cafea sau o macini în râșniță, acasă. Nu uita să o depozitezi într-un recipient închis etanș, pentru a nu căpăta umezeală și pentru a nu-și pierde din aromă. De multe ori, cafeaua este integrată chiar și în diete, pentru că are un aport minim de calorii și contribuie la arderea grăsimilor.
  • Pe de altă parte, specialiștii recomandă să consumi moderat cafea, pentru a reduce riscul apariției diabetului de tip II. Conține cofeină și este o substanță care participă la diminuarea acestui risc, în procent de 7%. De aceea, poți consuma o cană de cafea în fiecare zi. În același sens, această băutură contribuie și la reducerea riscului de apariție a unui accident vascular cerebral. Cofeina crește tensiunea arterială, pentru o perioadă.
  • Totodată, consumul de cafea este benefic și pentru creier. Dacă vei consuma o cană de cafea în fiecare zi, vei observa că îți va crește randamentul și te vei putea concentra mai bine asupra muncii și a activității pe care o ai de îndeplinit. Cafeaua stimulează activitatea cerebrală și crește secreția de cortizol din organism. Specialiștii recomandă să fie savurată cafeaua la cel puțin o oră după ce te-ai trezit.
  • De asemenea, cafeaua poate avea și un efect diuretic. Previne constipația și are calitatea de a stimula tranzitul intestinal. Cafeaua conține acid clorogenic, acesta fiind unul dintre motivele pentru care te ajută la ușurarea tranzitului. Însă, specialiștii au mai descoperit că efectul diuretic poatea apărea și în momentul în care amesteci laptele în cafea.
  • Consumul regulat de cafea ajută și la îmbunătățirea stării de spirit. Cofeina prezentă în cafea stimulează creșterea de dopamină și este suficient să bei o cană de cafea, pentru a te simți mai bine. Specialiștii susțin că a doua cană sau ceașcă de cafea pe care o savurezi nu este neapărat necesară pentru creșterea stării de spirit, mai ales dacă este consumată la o distanță mai mare de opt ore față de prima.

Pe lângă toate aceste beneficii interne pe care cafeaua le oferă organismului uman, trebuie să știi că mai există câteva proprietăți excelente pe care le are! De exemplu, poți utiliza zațul de cafea, după ce ai măcinat boabele, pentru a-ți face un ritual de înfrumusețare. Zațul de cafea poate fi aplicat pe păr sau direct pe scalp, pentru a stimula creșterea părului și pentru a preveni căderea lui. În plus, zațul de cafea poate fi utilizat și ca tratament pentru exfoliere, atât pentru scalp, cât și pentru ten. Așadar, cafeaua poate fi considerată o adevărată „minune' la casa omului. Nu uita că nu trebuie să o consumi în exces!

Sursă foto: Pexels.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton