Ce trebuie să faci după ce ți-ai cumpărat o mașină nouă?

 advertising.ringier
.

Noul tău automobil abia așteaptă să fie condus și știm că și tu ești la fel de entuziasmat. Însă, înainte de a porni la drum, gândește-te la lucrurile esențiale pe care trebuie să le ai în vedere pentru a nu avea incidente nedorite pe drum și totul să meargă cât mai bine. 

Principalele lucruri pe care trebui să le faci după ce ți-ai achiziționat o nouă mașină sunt 

Familiarizează-te cu mașina ta

Orice mașină este diferită. Pornind de la dimensiunile acesteia, până la modul în care aceasta pornește, totul este nou și presupune o perioadă de adaptare. Familiarizarea cu noua ta mașină nu îți aduce doar confortul tău atunci când șofezi, ci reprezintă o măsură de siguranță pe care tu o iei pentru tine și pasagerii tăi.

Înainte de a pleca la drum lung mergi într-o parcare și execută câteva manevre astfel încât să înțelegi cum funcționează mașina ta și identifica butoanele și dotările esențiale ce sunt utilizate în timp ce conduci. Mai mult, acordă o atenție specială poziției scaunului pentru a-ți fi cât mai confortabil atunci când ești la volan și nu uita să-ți aranjezi oglinzile retrovizoare pentru o vizibilitate cât mai bună.

Asigură-te că ai toate accesoriile necesare în portbagaj

Trusa de prim ajutor și elementele reflectorizante trebuie să se regăsească mereu în portbagajul mașinii tale pentru că ele te pot ajuta în situații nu foarte plăcute. Mai mult, pe timpul iernii trebuie să te asiguri că ai la îndemână toate cele necesare pentru zăpadă: racletă de gheață pentru parbriz, lanțuri pentru roți, rezervă de antigel și soluție pentru dezghețat parbrizul.  

În plus, pentru zilele în care lumina puternică te poate incomoda, ar fi de preferat ca în mașină să ai la îndemână o pereche de ochelari de soare. Pentru puțin mai mult stil și pentru o priză mai bună a volanului poți alege ca atunci când șofezi să porți o pereche de mănuși de condus. 

Fii sigur că ai toate documentele necesare

În România, pentru ca o mașină să fie perfect în legalitate trebuie să aibă o serie de documente obligatorii: certificatul de înmatriculare a mașinii, talonul auto, asigurarea și, dacă faceți deplasări în afara localității, rovinieta. Primele vor fi eliberate de către Direcția regim permise de conducere și înmatricularea vehiculelor, iar cele din urmă vor trebui achiziționate de tine.

Prețurile la asigurări auto pot fi calculate cu ajutorul celor de la Asiguraricontactless.ro în funcție de ceea ce îți dorești tu, iar rovinieta costă în medie aproximativ 28 de euro pe an pentru mașinile de mici dimensiuni. 

Achiziționată din showroom sau second hand, mașina va reprezenta pentru tine o noutate. De aceea, parcurge toate etapele menționate anterior, acomodează-te cu aceasta, iar în final scoate-o din garaj și mergi într-o călătorie cu drumuri lungi. 

Sursă foto: pexels.com

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton