În ultimii ani, domeniul imobiliar s-a aflat pe o continuă pantă ascendentă în ceea ce privește construcția de complexe rezidențiale cu apartamente, nu întotdeauna atât de generoase în legătură cu spațiul. De aceea producătorii de mobilier au fost provocați să devină din ce în ce mai inventivi pentru a putea oferi soluții de depozitare încăpătoare chiar și pentru cele mai mici spații. În același timp, cu siguranță nici clienților nu le-a fost ușor să se adapteze și să găsească soluții pentru aceste situații, însă noi îți venim în ajutor cu câteva sfaturi și soluții.
Chiar dacă nu este cazul să te confrunți cu un spațiu mic în baia ta, cu siguranță ai vrea să profiți la maximum de spațiul pe care îl ai, pentru a-l utiliza inteligent și eficient. Mai mult, știm cu toții că în baie avem o mulțime de produse pe care trebuie să le depozităm la îndemână, într-un mod igienic. Iată câteva idei de lucruri pe care să le ai în vedere în alegerea raftului din baie.
Într-o baie mică poți folosi etajerele pliabile și rafturile pe colț
Principalul aspect care va rezolva problema legată de un spațiu limitat pentru depozitare în baie este elevarea acestor elemente. Dulapurile și alte tipuri de rafturi și mobilier care trebuie plasat pe podea consumă extrem de mult spațiu, însă dacă alegi să le prinzi de perete vei organiza lucrurile extrem de eficient.
Construcția și mobilierul existent din baie vor face diferența. Etajerele de colț, care pot fi cu ușurință suprapuse pe mai multe dintre colțurile pereților și pot susține o greutate destul de mare sunt potrivite doar pentru băile care dispun de cadă și nu de un duș sau o cabină de duș. Dușul este deja un compromis în ceea ce privește spațiul, iar în momentul în care instalăm o etajeră de baie limităm extrem de mult spațiul și putem să îl facem extrem de greu de utilizat.
Încearcă să utilizezi spațiile mai puțin convenționale pentru soluții de depozitare. De exemplu, o zonă trecută aproape întotdeauna cu vederea este spațiul de deasupra toaletei, care, la o primă vedere nu poate oferi prea multe. Însă, cu ajutorul unor rafturi de baie suprapuse unul peste altul putem încadra acest spațiu perfect, atât din punct de vedere al eficienței, cât și din punct de vedere estetic.
Dacă spațiul de sub lavoar sau mărimea băii nu îți permite instalarea unei piese de mobilier tip dulap, care oferă mult spațiu, poți întotdeauna să optezi pentru o poliță deasupra chiuvetei. Este ușor de montat și întreținut și îți oferă posibilitatea de a avea toate produsele de toaletă la îndemână oricând ai nevoie.
Nu te teme să le combini
Poate părea la o primă imagine mentală de ansamblu că amplasarea unor rafturi și etajere în locuri dispersate poate da impresia de aglomerare și un design haotic. Cu toate acestea, vei fi surprins să afli că experții în decorațiuni interioare nu consideră acest lucru atât de grav. În special, dacă ai în vedere utilizarea acelorași modele, materiale, culori și finisaje pentru aceste accesorii indispensabile.
Cu puțină grijă, partea estetică te poate salva foarte ușor de impresia de spațiu încărcat, motiv pentru care trebuie să lași acest aspect să pice în plan secundar. Mulți designeri sunt de acord că baia este înainte de toate un spațiu caracterizat de funcționalitate, intimitate și eficiență, iar look-ul’ nu ar trebui să primeze.