Ce să NU faci când vine vorba despre asigurarea locuințelor

.

Locuința este unul dintre bunurile cele mai de preț pe care le avem. Acel loc în care poți spune „acasă' trebuie păstrat și îngrijit corespunzător cât mai mult timp. Dacă unele lucruri sunt în controlul nostru – a face curățenie sau renovări atunci când este cazul, asupra altora nu avem deloc control. Când vine vorba despre inundații, cutremure, incendii sau furturi, locuința, starea ei, nu mai depinde de noi. Ajutorul pe care îl putem oferi este o asigurare. Cu toate acestea, deși asigurarea unei locuințe nu este un proces complicat, există câteva greșeli de care este bine să te ferești.

4 greșeli de evitat în asigurarea locuinței


  • Valoarea pe care o are proprietatea ta – Un aspect foarte important în ceea ce privește asigurarea locuinței este valoarea sa reală. În cazul companiilor de asigurări, precum Asirom, în calculul primei de asigurare pentru locuință se ia în considerare și acest aspect. O mare parte dintre persoane nu iau în considerare acest aspect atunci când aleg să achiziționeze o asigurare. Această greșeală poate contribui la o sub acoperire a locuinței, iar dacă are loc un fenomen natural, un incendiu sau furt, sunt mari șanse ca pentru acea locuință să nu poată fi plătite costurile reparațiilor.
  • Neinformarea asiguratorului cu privire la schimbările (poate în urma renovării) aduse locuinței – Este normal ca într-o locuință să existe schimbări de-a lungul timpului. Instalarea unui sistem nou, renovare de la 0 și așa mai departe, însă aceste modificări trebuie transmise asiguratorului. În caz contrar, există riscul ca într-o situație de nevoie, locuința să nu mai primească asigurarea conform poliței, tocmai din cauza modificărilor aduse. În cel mai rău caz, polița se poate anula.
  • Alegerea unei asigurări ținând cont doar de prețul acesteia – Deși aspectul financiar contează foarte mult, este posibil ca asigurările ce au un preț foarte redus să nu ofere multe acoperiri. Aceste limite pot exclude anumite tipuri de evenimente, ceea ce poate duce la probleme serioase în cazul în care apare o situație complet nedorită.
  • Neglijarea aspectului de a asigura bunurile din locuință – Unele tipuri de asigurări de locuință asigură doar clădirea în sine. Trebuie să fii atent atunci când alegi polița de asigurare. Pentru un serviciu complet este nevoie să îți asiguri și bunurile materiale, valoroase din casă. Acest lucru îți garantează faptul că ești asigurat în cazuri precum furturi.

În concluzie, asigurarea locuinței este un aspect esențial în ceea ce privește proprietatea ta. De la alegerea unei polițe potrivită nevoilor tale și până la asigurarea bunurilor din interiorul casei, sunt câteva aspecte importante de luat în considerare și câteva greșeli de evitat când vine vorba despre acest subiect. Prin evitarea acestor greșeli, poți sta mai liniștit din acest punct de vedere. Te poți concentra, mai mult, pe felul în care îți desfășori viața în interiorul locuinței tale, pe bucuria de a trăi într-o locuință pe care să o denumești „acasă’. O recomandare potrivită este aceea de a te consulta cu asiguratorul referitor la polița de care ai nevoie, astfel fiind sigur că iei cea mai bună decizie pentru tine și casa ta.

 Sursa foto: freepik.com.