Care sunt ustensilele esențiale pentru a avea (mereu) o manichiură perfectă?

 advertising.ringier
.

Nimic nu este mai reconfortant decât o vizită la salonul de manichiură. Indiferent dacă te încantă o simplă manichiură îngrijită sau îți doresti mai mult, să îți faci manichiura la salon îți oferă și spațiul să te relaxezi și să te lași răsfățată într-un tratament de ingrijire a unghiilor. Cu toate acestea, nu oricine are timp sau alte resurse pentru a putea avea acest răsfăț oricând își dorește. Uneori intervin treburile casnice, alteori, task-urile de la job, și cu toate această rutină prezentă în viața ta, uneori se poate nu mai ajungi la salonul de unghii, exact atunci când ai avea nevoie sau ți-ai dori cel mai mult. 

În toate aceste cazuri, soluția cea mai la îndemână este să ai acasă câteva ustensile absolut esențiale, ca să te poți ocupa singură de unghiile tale. Desigur, vei putea spune că pe lângă instrumente profesionale de manichiură și pedichiură, mai e nevoie și de multă îndemânare și ai perfectă dreptate. Dar îți spunem un secret: nimeni nu se naște cu aceastăîndemânare, ci se perfecționează cu timpul și cu practica săptămânală de a avea grijă de unghiile de la mâini și de la picioare. 

Așadar, dacă tu crezi că ai putea să îți faci și singură unghiile, te asigurăm că, chiar dacă poate fi greu la început, este important să trecem peste acest disconfort și să îți pregătești instrumentele de care ai nevoie pentru a putea singură să îți faci unghiile acasă.

  1. Instrument pentru tăierea unghiilor

Un instrument pentru tăierea unghiilor este un accesoriu esențial, un must have pe care să-l ai la îndemână. De multe ori, unghiile lungi îți pot da senzația de unghii neîngrijite. Indiferent că preferi o forfecuță de unghii sau o unghieră, să fii foarte atent ca orice instrument pe care-l alegi să fie de calitate. O forfecuță de unghii sau o unghieră care nu este de calitate va tăia la început, iar în scurt timp lamele se vor teși. Un instrument de calitate, însă, va tăia cu aceeași precizie ca la început mulți ani înainte. 

Apoi, există instrumente pentru tăierea unghiilor de la mâini și instrumente pentru tăierea unghiilor de la picioare. Fie că vorbim despre forfecuțe sau unghiere, există diferențe între forfecuțele pentru unghiile de la mâini și forfecuțele sau unghierele pentru pedichiură. Având în vedere că, odată cu trecerea timpului, unghiile de la picioare devin mai groase și mai cornoase, este esențial să avem 2 tipuri de forfecuțe sau unghiere sau chiar un clește pentru unghiile de la picioare

  1. Îngrijirea cuticulei

Îngrijirea cuticulei este un pas important în procesul de a avea și menține unghii sănătoase și frumoase. Cuticula este ca o barieră protectoare împotriva mizeriei și a bacteriilor, rolul ei este de a le ține departe de țesutul viu. De aceea, se recomandă a nu se tăia cuticula. Deși suntem de acord cu această recomandare, de cele mai multe ori cuticula ajunge să crească suficient de mult, astfel că devine foarte deranjantă, mai ales la colțuri, pe lângă aspectul inestetic.

Recomandarea noastră începe cu cel mai important pas, și anume împingerea cuticulei cu ajutorul unui instrument special conceput în acest sens (poate fi un bețișor din lemn de portocal sau o spatulă specială pentru împingerea cuticulei), urmată de tăierea doar a ceea ce este în exces. E foarte bine ca tăierea să se facă cu o forfecuță de cuticule sau cu un clește de cuticule, de foarte bună calitate, dezinfectat în prealabil. 

Apoi, după ce ai împins cuticula cu blândețe, cu ajutorul unei forfecuțe de cuticule, taie doar pielea în exces din jurul unghiei. Atenție mare la această operațiune: deși vei avea imboldul de a tăia mai mult, recomandarea noastră este ca mereu să tai mai puțin decât mai mult. Ideea este să nu ajungi să te ciupești sau să te rănești și astfel să expui patul unghial în pericol de a se infecta. Este mereu recomandat să tai cuticula mai puțin, decât mai mult. La sfârșit, poți aplica și un ulei de cuticule. De fapt, aplicarea unui ulei pentru cuticule ar trebui să facă parte din rutina ta zilnică de îngrijire a cuticulei. O cuticulă hidratată este o cuticulă sănătoasă, care este mai puțin predispusă a se usca și, în consecință, mai ușor de întreținut.

  1. Pila de unghii

Pentru a da o formă finală unghiei tale, se poate să ai nevoie și de o pilă de unghii. De fapt, pila de unghii este cea care te ajută la finisare și la o formă a unghiei. După ce tai unghia cu o forfecuță de unghii sau o unghieră se poate și, de cele mai multe ori, chiar este nevoie de o finisare a colțurilor unghiei. Aceasta se obține cu ajutorul unei pile de unghii. Alege o pila cu 2 fețe, care prezintă granulații diferite.

***

Chiar dacă instrumentele le considerăm esențiale pentru o manichiură perfectă, pe de altă parte poate simți nevoia de a avea mai multe ustensile sau să le ai pe toate într-un singur loc. O trusă de manichiură profesională poate fi o variantă foarte eficientă, care nu doar te ajută să îți păstrezi toate instrumentele într-un singur loc, dar te ajută să îți păstrezi și ustensilele ferite de factori externi, ferite de căzături, lucru care protejează instrumentele și le mărește durata de viață. 

Orice variantă ai alege – instrumente de manichiură și pedichiură individuale sau într-o trusă de unghii, îți recomandăm să alegi doar instrumente de calitate. Instrumentele de calitate nu doar că vor dura mai mult, dar, datorită faptului că sunt fabricate dintr-un oțel de înaltă calitate, te ajută să ai unghii frumoase și sănătoase. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton