Vă confruntați cu o boală reumatologică sau ați manifestat anumite simptome și nu știți unde să vă adresați? Faceți o programare online sau telefonică la Centrul de diagnostic și tratament reumatologie, la Dr. Andreea Obreja. Aici veți beneficia de un cabinet privat modern, ce oferă servicii complete de la diagnostic până la tratament și recuperare.
Printre cele mai des întâlnite afecțiuni reumatice se numără : boala artrozică, guta, nevralgia cervico-brahială, periartrita scapulo-humerală, TBC osteo-articular, boala Lyme, osteoporoza, poliartrita reumatoidă, artrita reactivă etc. Deși simptomele se pot manifesta diferit de la persoană la persoană, există o listă de simptome care ar trebui să ridice un semnal de alarmă. Dacă vă confruntați cu oricare din cele prezentate mai jos, vă recomandăm să apelați la Dr. Andreea Obreja pentru o consultatie.
Posibile simptome ale bolilor reumatice
- durerea și umflarea articulațiilor de la nivelul genunchilor, coatelor, mâinilor
- înțepenirea articulațiilor dimineața la trezire, care poate dura peste 1 oră
- durere la nivelul articulațiilor, în special în repaus, durere care se ameliorează la mișcare
- pielea din jurul articulațiilor este caldă, uneori roșie
- oboseală extremă inexplicabilă, starea de rău general, febră care nu răspunde la tratamentul obișnuit
În cazul în care au apărut simptomele, este important să consultați cât mai repede un specialist reumatolog în Iași. Primele săptămâni și chiar luni de la apariția simptomelor bolilor reumatice sunt cunoscute drept „fereastră de oportunitate’ și este esențial ca pacienții să beneficieze de un tratament corespunzător în acea perioadă de timp pentru a evita posibilele complicații pe termen lung.
Consultul la reumatolog
Pentru început, este bine de știut că medicul reumatolog va avea o serie de întrebări menite să îl ajute în identificarea corectă a bolii de care suferiți și propunerea unui tratament adecvat. Aceste întrebări vor fi legate de simptomele pe care le-ați identificat, istoricul medical familial (mai ales dacă există boli autoimune în familie), medicamente administrate în ultima perioadă sau fișe medicale anterioare dacă acestea există. Prin aceste întrebări, scopul medicului specialist este de a căuta indicii, de a înțelege mai bine problema, așa că toate informațiile pe care le furnizați sunt extrem de importante.
Comunicarea este cea mai importantă! Cel mai bine este să fiți deschis și sincer cu medicul reumatolog și să puneți toate întrebările pe care le aveți. Întrebați cu încredere despre afecțiunea în sine, despre tratament sau despre orice nu sunteți siguri. La finalul consultației, veți afla mai multe despre manifestările bolii de care suferiți, iar medicul va deține toate informațiile de care are nevoie pentru a stabili cel mai bun plan de tratament, pentru a răspunde tuturor nevoilor dumneavoastră.