Bucureștiul va fi gazda primei ediții L’Étape România by Tour de France. Pasionații de mersul cu bicicleta sunt așteptați să pună România pe harta internațională a ciclismului

 bogdan.galca
.

Prezentă deja în peste 20 de țări, LÉtape by Tour de France a ales și țara noastă pentru o include pe lista celor care găzduiesc această competiție legendară. Prima ediție locală este dedicată tuturor amatorilor, profesioniștilor și pasionaților, și se va desfășura pe 28 august, cu startul din Piața Constituției

Competiția de la București are trei trasee ce vor trece prin punctele emblematice ale orașului și vor provoca cicliștii să trăiască mix-ul unic între concurs și un festival de ciclism, întrecându-se pentru celebrul tricou galben. Spre deosebire de clasica competiție Tour de France, LÉtape by Tour de France este destinată atât cicliștilor cu experiență, cât și amatorilor veniți din țară sau de peste hotare, care vor să pedaleze și dețin fie bicicletă de tip mountain bike, fie bicicletă de șosea.

21/07/2019 – Etape du Tour – Albertville – Val Thorens

Oricine poate fi parte din povestea Tour de France

Viziunea din spatele conceptului LÉtape by Tour de France este de a descoperi destinații captivante pe două roți, simțindu-te, totodată, precum un ciclist în Turul Franței. Ediția de la București va avea o cursă dedicată și celor care au peste 10 ani. Aceasta se numeste CITY ADVENTURE, are 14 km, iar participanții vor lua startul din fața Palatului Parlamentului și vor trece pe lângă repere ale orașului precum Muzeul Național de Istorie a României, Palatul CEC, Primăria Municipiului București, Palatul Regal. Este un prilej bun pentru cei care împărtășesc acest hobby al pedalatului să exploreze orașul într-o zi în care traficul va fi închis circulației.  

21/07/2019 – Etape du Tour – Albertville – Val Thorens

Poveștile se scriu pe traseu, la fel ca și depășirea limitelor, așa că cei care vor să trăiască această provocare unică se pot înscrie la al doilea traseu ca și amploare  THE RIDE, care are 42 de km și este alcătuit dintr-o singură buclă, cu startul din imediata vecinătate a Palatului Parlamentului. Ruta trece prin puncte importante și locuri emblematice din capitală, precum Bd. Unirii, Arena Națională, Muzeul Național de Istorie a României, Palatul CEC, Primăria Municipiului București, Palatul Regal, Ateneul Român, Palatul Victoria, Arcul de Triumf, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Cel mai lung traseu este THE RACE, care are 85 de km și este alcătuit din 2 bucle THE RIDE. Participanții care doresc să se înscrie în cursele The Ride și The Race trebuie să aibă peste 15 ani.

Hărțile traseelor sunt disponibile aici:

The Race 85 KM – https://romania.letapebytourdefrance.com/route/0  

The Ride 42 KM – https://romania.letapebytourdefrance.com/route/1 

City Adventure 14 KM – https://romania.letapebytourdefrance.com/route/2

Alege-ți cursa preferată și vino să punem România pe harta internațională a ciclismului pentru amatori!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton