Beneficiile terapiei pentru noi, pentru cei din jur și pentru societate

 advertising.ringier
.

Terapia încurajează dialogul deschis și sincer despre problemele care ne provoacă suferință. O relație deschisă cu terapeutul poate duce la identificarea și rezolvarea unor bariere mentale și a unor traume. 

Prin terapie poți lucra pentru a înțelege cum acești factori de stres îți influențează viața. În plus, împreună cu terapeutul poți dezvolta strategii pentru a gestiona efectele stresului și pentru a le combate.

Conform studiilor realizate de Asociația Americană de Psihologie, aproximativ 75% dintre persoanele care participă la programe de terapie experimentează anumite beneficii pe termen lung. 

Iată cum ne poate ajuta terapia să ne rezolvăm problemele. 

Care sunt principalele beneficii ale terapiei?

Terapia oferă un spațiu sigur pentru ca o persoană să își exploreze gândurile, sentimentele și preocupările.

Acest lucru permite o înțelegere mai profundă a problemelor și mai mult timp pentru dezvoltarea strategiilor de „coping' care să ajute la depășirea situațiilor dificile.

Scopul terapiei este de a inspira schimbarea și de a îmbunătăți calitatea vieții prin auto-conștientizare și auto-explorare.

Principalele beneficii ale terapiei sunt: 

  • dezvoltarea pe toate planurile: fizic, emoțional, mental și spiritual
  • modificarea anumitor comportamente și obiceiuri toxice
  • eliminarea anxietății, fricilor, temerilor și capacitatea de a ne elibera de stres
  • dezvoltarea comportamentelor pozitive și obiceiurilor sănătoase, care pot îmbunătăți relațiile
  • vindecarea unor afecțiuni fizice sau somatizări ale organismului 
  • redescoperirea de sine și posibilitatea trăirii unui sentiment de împlinire și fericire continuă
  • schimbarea într-o manieră pozitivă a percepției despre sine, despre cei din jur și despre viață
  • eliminarea afecțiunilor psihologice – de la cele mai simple până la cele grave
  • cultivarea și dezvoltarea inteligenței emoționale

Iar un foarte mare avantaj pe care îl avem la îndemână, la momentul actual, este faptul că putem să ne bucurăm de astfel de servicii de terapie chiar online. 

Putem lucra la dezvoltarea noastră și la gestionarea și eliminarea problemelor din viața noastră din confortul propriei locuințe. Într-un cadru sigur, plăcut, complet confidențial și 100% transparent. 

Terapia online – o nouă soluție pentru problemele din viața de zi cu zi

Foarte mulți oameni la nivel global se confruntă cu probleme precum stresul, anxietatea, depresia. De asemenea, există din ce în ce mai multe probleme în relațiile de cuplu, conflicte la job, dificultăți de comunicare în familie sau între prieteni. 

Acum există o soluție simplă, accesibilă oricui pentru a rezolva aceste probleme. 

Este vorba despre terapia online prin intermediul unor platforme dedicate, care pot pune la dispoziție instrumente prin care să colaborezi cu terapeuți de top, chiar din confortul casei tale. 

O astfel de platformă este și Psiholog.ro – cea mai nouă platformă de terapie online din România. 

Beneficiile terapiei online

Modul în care căutăm ajutor se schimbă pe zi ce trece. Din ce în ce mai multe afaceri trec în mediul online. Iar furnizorii de servicii nu pot decât să se adapteze.

Asta se întâmplă și în cazul specialiștilor din zona de psihoterapie. Tot ce fac psihologii moderni este să se adapteze cerințelor și să ofere opțiuni clienților de a alege cum vor să lucreze. 

În acest sens, psihoterapia online este extrem de benefică, atât pentru specialist, dar și pentru client și pentru întreaga societate. 

A face terapie online nu numai că vă permite să vă întâlniți cu un terapeut de oriunde v-ați afla, ci vă oferă și libertatea de a alege specialistul care să vă fie alături dintr-o multitudine de opțiuni. 

Puteți efectua programarea direct online, puteți participa și la ședințe prin intermediul unei aplicații de video-conferință. Acest lucru vă poate face mai ușor să găsiți un specialist potrivit și să comunicați mai bine.

Beneficiile se extind și asupra întregii societăți. 

Capacitatea de a obține ajutor pentru gestionarea emoțiilor, a sănătății mentale în acest fel, înseamnă că mai mulți oameni au acces la terapie decât oricând. 

De asemenea, ajută la minimizarea stigmatului atașat oamenilor care apelează la psiholog. Acum poți să lucrezi cu un psiholog fără a te expune părerilor celorlalți. Fără ca măcar ceilalți să știe, deoarece poți face asta online, de acasă, în intimitate completă. 

Cât de eficientă este terapia online?

Dacă vă faceți griji că terapia online nu este la fel de eficientă ca cea în cabinet, luați în considerare studiile realizate, care confirmă contrariul. Cercetătorii au descoperit, printr-un studiu realizat în 2014, că terapia online a fost la fel de benefică în tratarea depresiei, precum terapia față în față.

Iar unele studii arată că, în timpul pandemiei, atunci când întreaga lume a fost izolată, ședințele de consiliere și terapie online au ajutat la eliminarea stresului și anxietății și au avut o eficiență la fel de bună ca ședințele de terapie clasică în cabinet.  

Ai nevoie de terapie? 

Dacă ai nevoie de ajutor în a-ți soluționa o problemă, poți face asta în cel mai simplu mod. 

Accesează Psiholog.ro – platforma ta dedicată pentru psihoterapie online prin video-conferință cu terapeuți de top. 

Aici vei găsi o echipă multidisciplinară, cu specialiști certificați, gata să-ți stea la dispoziție pentru a-ți rezolva problemele prin diferite tipuri de terapie: individuală, de cuplu, cognitiv – comportamentală etc. 

Vei avea la dispoziție o platformă securizată, 100% transparentă și sigură, pentru a-ți alege specialistul alături de care vrei să lucrezi. 

Poți programa o ședință de test, în funcție de disponibilitatea terapeuților și filtrându-i pe nevoile tale. Apoi poți plăti online și poți participa la ședință, totul din confortul propriei locuințe.  

Platforma asigură 100% suport pentru soluționarea oricărei probleme tehnice, iar dacă procesul îți va fi întrerupt de orice problemă de această natură, banii îți vor fi returnați și te vei putea reprograma. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton