Băuturi cu miere – rețete simple și idei de combinații, pe care le poți face acasă

.

Astăzi îți recomandăm niște rețete simple și idei de combinații pentru băuturi cu miere. Le poți face chiar tu acasă: sunt ușor de preparat și ingredientele sunt la îndemână oricui. Așa te vei bucura de beneficiile pentru sănătate ale mierii naturale. 

Băuturile cu miere naturală sunt potrivite pentru orice anotimp. Poți pregăti o licoare caldă, care să te încălzească într-o zi friguroasă, sau te poți bucura de o băutură răcoritoare când temperaturile ridicate îți dau bătăi de cap. 


Mierea îți dă energie și este mult mai sănătoasă decât zahărul procesat industrial. Așa ai grijă și de organismul tău, pentru că beneficiezi de antioxidanți, vitamine și minerale, în timp ce savurezi ceva delicios. Pe site-ul nostru Mieva.ro găsești miere de cea mai bună calitate ca să te bucuri de băuturile tale preferate.

Trei rețete simple de băuturi cu miere

1. Socată cu miere

Pentru fiecare litru de apă folosești șase flori de soc, trei linguri de miere și o lămâie mică. Atenție! Florile se spală într-un vas, nu sub jet de apă. Se ia jumătate din cantitatea totală de apă pe care vrei să o folosești, se pune într-un vas separat, din sticlă, apoi se amestecă mierea naturală în ea până când se dizolvă.


Se ia recipientul de sticlă în care vei face socata, se pun pe fund florile și lămâia tăiată în feliuțe subțiri, apoi se toarnă atât apa cu miere, cât și cealaltă jumătate de apă. Se acoperă recipientul fie cu un capac, fără să fie înfiletat, fie cu trei straturi de tifon, apoi se lasă într-un loc ferit să fermenteze. Din când în când, este bine să amestecați socata cu o lingură de lemn.

2. Limonadă cu miere

Pentru fiecare litru de apă ai nevoie de 230 ml de zeamă de lămâie, proaspăt stoarsă, 120 grame de miere (poți pune mai multă sau mai puțină, după gust) și câteva frunze de mentă proaspătă.


Se amestecă bine de tot mierea într-o cană cu apă, până când se topește. Apoi se pun într-un recipient de sticlă (carafă, borcan) toate ingredientele și omogenizează acest mix. Dacă dorești, poți să adaugi la final și câteva felii de lămâie. Guști să vezi sigur dacă mai ai nevoie să completezi cu altceva, apoi lași totul la rece câteva ore.


3. Cafea spaniolă cu miere

Mai este cunoscută și drept Café con miel’. În Spania se bea, de obicei, după masă. Cafeaua trebuie să fie proaspăt făcută, să nu fie mai veche de maximum o oră.

Ai nevoie de 2 cești de cafea fierbinte, o jumătate de cană de lapte călduț (poate fi și vegetal), 4 linguri de miere naturală, un strop de extract de vanilie pură, un praf de scorțișoară și un praf de nucșoară.

Se pun toate ingredientele într-un vas și se încălzesc până aproape de punctul de fierbere. Se amestecă totul foarte bine până se topește mierea, apoi se poate bea.


Cu ce băuturi poți combina mierea naturală?

Poate fi folosită ca îndulcitor pentru ceai, pentru cafea, în ciocolata caldă, în lapte, dar și pentru sucurile naturale din fructe și legume. Ca să folosești un produs de calitate, poți comanda direct de pe Mieva.ro, magazinul online al asociației noastre de apicultori din județul Vaslui. 

Prin noul site, cumperi cea mai bună miere naturală direct de la producătorii români. Toată lumea câștigă: tu te bucuri de miere naturală și beneficiile ei pentru sănătate și micii antreprenori își susțin afacerea locală.


Când pregătești băuturi îndulcite cu miere, să fii atent la cantitate, deoarece mierea este mai dulce decât zahărul procesat industrial. Pentru o cană de zahăr se pune la schimb o cană umplută trei sferturi de miere naturală.

În cazul băuturilor din fructe, poți pune miere și scorțișoară ca să intensifici aroma. Dacă o pui în lapte, te liniștește în cazul în care ești stresat.

Mierea naturală merge folosită și în cazul berii, al vinului sau al altor băuturi dulci, precum vișinată, caisată, cireșată, etc. Așa vei da o savoare deosebită oricărei licori.