Baia de dimensiuni mici: sfaturi pentru o amenajare corespunzătoare

.

Lipsa spațiului a fost mereu una dintre cele mai semnificative probleme în ceea ce privește designul interior al locuinței. În momentul în care spațiul se dovedește a fi insuficient, suntem nevoiți să renunțăm la elementul estetic al camerei și să prioritizăm depozitarea. În acest fel, camerele de dimensiuni mici devin rapid simple camere pentru stocarea diverselor produse, în timp ce componenta estetică este exclusă în totalitate din cadrul procesului de design interior. În pofida acestor dificultăți limitative, există o serie de mijloace prin care spațiile mici pot fi amenajate, astfel încât camera să pară spațioasă și încăpătoare.

         Organizarea eficientă a unei băi de mici dimensiuni:


1.      Depozitarea eficientă

Pentru a majora spațiul atribuit depozitării, recipientele de plastic care conțin produsele utilizate de noi trebuie să fie înlăturate, deoarece ocupă mult spațiu și sunt inestetice. Conținutul trebuie transferat în recipiente de sticlă, recipiente a căror estetică este mult mai plăcută. În acest mod, spațiul dedicat depozitării este mai restrâns, chiar dacă am păstrat aceeași cantitate de produse în încăpere. În ceea ce privește etichetele noilor recipiente, acestea pot să fie achiziționate sau confecționate manual, în funcție de preferințele și abilitățile personale. Prosoapele pe care le utilizăm pot să fie prinse pe un cuier atașat pe ușa băii, astfel încât să economisim și mai mult spațiu (spațiu care poate să fie utilizat în varii scopuri).


2.      Dușul

Atunci când vorbim de o baie de mici dimensiuni este de la sine înțeles că o cadă ar micșora spațiul din încăpere, devenind un element incomod și inestetic. Pentru un plus de confort, este recomandat să comanzi o cabină de duș atunci când întocmești planul de design interior al băii tale. Există o varietate de modele de cabine pe Hornbach.ro, astfel încât, în funcție de preferințele în materie de culoare, formă sau mărime, să ai posibilitatea de a alege cabina de duș care este cea mai potrivită în raport cu nevoile tale. În acest fel, indiferent de anvergura încăperii, vei avea la dispoziție o varietate de cabine de duș care să îți satisfacă așteptările și să transforme baia într-un spațiu mai plăcut.

3.      Selectarea produselor

Baia nu reprezintă un spațiu de depozitare. Așadar, este recomandat să păstrezi în baie doar produsele de care ai nevoie și pe care le utilizezi. Folosind un design adecvat, încăperea poate să ofere un sentiment de liniște și calm.


4.      Oglinda potrivită

Oglinda este un element fundamental în organizarea oricărei băi. Într-o încăpere de dimensiuni modeste se recomandă instalarea unei oglinzi cât mai mari, cu un design elegant și care ar constitui un element crucial în ceea ce privește imaginea băii. Dimensiunile oglinzii dau senzația unei încăperi mai încăpătoare.

5.      Ușa

Un alt element fundamental îl reprezintă ușa. O ușă care se deschide în interior ar ocupa un spațiu semnificativ. Din această cauză, pentru băile de dimensiuni mici se recomandă ușile cu șină, astfel încât să nu restricționeze disponibilitatea încăperii.


Indiferent de mărimea băii, amenajarea potrivită a acesteia este esențială. Maniera în care alegem să ne organizăm locuința ne determină starea de spirit pe termen lung, așa că, această sarcină este extrem de importantă pentru confortul tău. Alegerea designului potrivit în raport cu preferințele tale poate duce la o mai bună stare de spirit și o energie pozitivă pe termen lung. 

Sursa foto: shutterstock.com