Anvelopele de iarnă – de ce avem nevoie de ele și cum ne vin în ajutor în sezonul rece

 advertising.ringier
.

Odată cu venirea iernii vine și echiparea corespunzătoare a mașinii, cu materiale consumabile de calitate, care să ne asigure drumuri bune, sigure și confortabile.

Pe piață sunt disponibile numeroase tipuri de cauciucuri iarna, însă atunci când alegem să achiziționăm un astfel de set, trebuie să ne cunoaștem foarte bine nevoie.

Astfel, înainte de a alege un anumit model de anvelope, se recomandă să luăm în calcul câteva aspecte, precum:

  • Care este tipul de anvelope de care avem nevoie, raportat la autoturismul pe care îl deținem
  • Câți kilometri vom rula cu anvelopele alese în sezonul de iarnă
  • Care sunt condițiile circulație pe sectoarele de drum pe care le parcurgem și care este starea drumurilor respective
  • Care este bugetul pe care dorim să îl alocăm schimbului de anvelope auto.

De asemenea, o altă întrebare care este posibil să se afle pe buzele multor șoferi odată cu venirea sezonului rece constă în motivele pentru care avem nevoie de cauciucuri iarnă.

Iată de ce folosim iarna anvelope special destinate:

Anvelopele de iarnă sunt concepute dintr-un cauciuc special, care permite rularea pe carosabil în condiții sigure și la temperaturi foarte mici. Se recomandă trecerea la astfel de anvelope atunci când temperaturile scad sub 7 grade Celsius, chiar dacă pe partea carosabilă nu avem zăpadă, gheață sau polei.

Este important să folosim iarna anvelope de iarnă cu un profil special adaptat condițiilor de drum din sezonul rece. În cazul mașinilor mici, este obligatorie utilizarea de astfel de anvelope, însă în cazul mașinilor de tip SUV, unde anvelopele trebuie să fie mult mai cramponate, pentru a putea face față cu bine sectoarelor de drum greu accesibile iarna. Așadar, anvelopele de calitate, iarna ne vin în ajutor, ne oferă siguranță în orice condiții de drum.

Cum interpretăm marcajele pe care le au anvelopele de iarnă?

  • Anvelope pentru iarnă cu marcajul MS

Anvelopele cu marcajul MS ne indică faptul că acestea oferă calitate maximă pe noroi și pe zăpadă. Anvelopele care au un profil bun de rulare și sunt atestate MS au în componență o structură special concepută, pentru a avea un comportament adecvat atât pe zăpadă, cât și pe noroi sau pe gheață. Anvelopele cu marcajul MS oferă autoturismului cele mai bune performanțe în sezonul rece. Toate modelele de anvelope ce vin însoțite de acest marcaj pot fi folosite în siguranță iarna.

  • Anvelope de iarnă cu fulg de nea

Fulgul de nea este de asemenea un simbol al anvelopelor destinate circulației iarna. De asemenea, ne indică faptul că anvelopele îndeplinesc cele mai înalte standarde nord-americane, pentru anvelopele de iarnă. Standardele au fost atinse prin realizarea de teste la temperaturi scăzute. Alegând anvelope auto care au marcajul fulgului de nea ne asigurăm de faptul că vom avea parte de cele mai înalte performanțe, cât și de siguranță la cel mai înalt nivel atunci când conducem pe drumuri de iarnă.

Metodele prin care alegem anvelopele de iarnă diferă și în funcție de tipul mașinii. Spre exemplu, mașinile tip SUV, cele 4×4 necesită o atenție deosebită. Acestora le sunt potrivite anvelopele cu simbolul MS, întrucât oferă performanțe îmbunătățite pe zăpadă. Chiar dacă inițial anvelopele all-season erau notate cu acest marcaj, s-a dovedit ulterior că acestea oferă siguranță în sezonul rece. De asemenea, iarna, în cazul mașinilor de off-road se poate opta și pentru anvelope cu marcajul fulgului de nea, întrucât acestea sunt testate și pot oferi siguranța necesară.

Odată stabilite criteriile de selecție a anvelopelor, putem începe căutările. Numeroase modele de cauciucuri de iarnă ne sunt puse la dispoziție de Anvelope-Discount. Pentru persoanele din București sau din apropiere se pot face vizite la showroom-ul din Șoseaua Chitilei, unde reprezentanții showroom-ului pot veni în ajutor cu informații de calitate și cu ajutor de specialitate.

 În restul cazurilor, putem viziona magazinul online anvelope-discount.ro, unde regăsim anvelope de la producători de top, la prețuri avantajoase. Datorită filtrelor puse la dispoziție de website, putem selecta să ne fie afișate doar produsele de interes, în funcție de dimensiuni sau de producător spre exemplu. Astfel, alegerea anvelopelor va fi una mult mai ușoară, iar pentru situațiile în care avem nevoie de ajutor, putem apela cu încredere la asistența de specialitate pusă la dispoziție în magazinul online.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton