Ai o firmă de IT? Iată câteva beneficii pe care le poți acorda angajaților tăi pentru fidelizare

 advertising.ringier
.

La momentul actual sunt o mulțime de firme de IT în aproape toate orașele din țară, prin urmare competiția este destul de mare. Pentru o firmă cu un număr mediu de angajați poate fi destul de dificil să concureze cu marile companii, care își permit să ofere beneficii generoase angajaților.  Totuși, se pot găsi unele beneficii care asigură păstrarea lor care pot fi avantajoase pentru ambele părți implicate.

4 avantaje pe care le poți oferi angajaților tăi pentru a fi mulțumiți și pentru a-i păstra pentru mai mult timp în companie

În mod evident, oferirea unui salariu mai mare este principalul motiv pentru care angajații aleg să plece la o altă companie. Așadar, un lucru pe care îl poți face în mod regulat este asigurarea unei creșteri salariale. Dar acest lucru poate provoca o gaură în buget. Sunt alte beneficii pe care le poți oferi angajaților tăi care sunt avantajoase și pentru tine ca angajator. 

  1. Lucrul de acasă

Majoritatea firmelor de IT oferă posibilitatea angajaților de a lucra de acasă sau într-o formă hibridă, ceea ce presupune deplasarea la birou câteva zile pe săptămână. Mulți angajați care lucrează în domeniul IT își doresc să lucreze de acasă permanent, așa că încearcă să implementezi această opțiune și în cadrul firmei tale dacă nu o faci deja. 

  1. Laptopuri performante

Pe piață apar de la an la an laptopuri mai performante care se potrivesc mai bine cu programelor în care lucrează angajații tăi. Prin urmare, poți încerca să schimbi laptopurile lor cu altele mai performante în mod treptat în funcție de necesități și de succesul lor. Astfel firma ta va avea laptopuri mai bune, dar poate duce și la creșterea productivității în rândul angajaților. Poți căuta tipuri de laptop potrivite pentru domeniu tău de lucru pe altex.ro.

  1. Tichete de masă 

O metodă prin care poți acorda beneficii financiare, dar fără modificări salariale, este prin acordarea tichetelor de masă. Acest lucru asigură încasarea lunară a unei sume de bani de către angajat într-o altă formă. Dacă deja ai implementat acest lucru, poți opta pentru mărirea sumei alocate pe tichet. O altă modalitate este de a oferi tichete de vacanță. 

  1. Cadouri

Un alt beneficiu pentru fidelizarea angajaților pe care îl poți acorda este oferirea de cadouri în cazul unor evenimente precum zile de naștere sau la aniversarea anuală a angajării în companie. Aceste cadouri pot fi sub forma unor produse sau oferirea unei sume de bani. Poți încerca oferirea unor cadouri dacă angajații au o performanță ridicată. Acest fapt din nou poate duce la creșterea productivității. Sau poți alege ca o dată pe lună să trimiți acasă angajaților tăi un coș cu bunătățuri, produse diferite de fiecare dată. 

În concluzie, cu puțină imaginație se pot oferi alte avantaje decât măriri salariale angajaților tăi. Pentru unii dintre ei, oferirea de echipamente mai performante poate fi un plus pentru a rămâne în firmă, în timp ce pentru alții motivul ar putea fi oferirea unor bonusuri de performanță sau a unor cadouri sub formă de bunuri. Aceste avantaje sunt benefice și pentru angajator deoarece nu pune o presiune pe buget la fel de mare precum creșterea salariului, iar păstrarea angajaților buni pentru o perioadă mai lungă de timp duce la scăderea rulajului de angajați noi care au nevoie de o perioadă de acomodarea.

Sursa foto: Unsplash.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton