9 sfaturi utile pentru îngrijirea corectă a părului

 advertising.ringier
.

Îngrijirea atentă a podoabei capilare este baza pentru un păr puternic și sănătos. Orice femeie își dorește cosițe mătăsoase și strălucitoare, însă puține sunt cele care urmează o rutină corectă și riguroasă de înfrumusețare. Deși pare simplu de îngrijit, uneori se fac greșeli majore în ceea ce privește spălarea, hidratarea sau coafarea părului. Iată câteva sfaturi pe care le poți lua în considerare dacă îți dorești rezultate deosebite într-un timp relativ scurt:

  1. Folosește săptămânal un exfoliant pentru păr

Este important să știi că sănătatea părului tău începe cu scalpul. Împovărat adesea cu produse pentru coafat și impurități, acesta trebuie să fie curățat o dată pe săptămână cu un produs exfoliant dedicat podoabei capilare. Astfel, se stimulează circulația sanguină, iar, pentru nutriție și hidratarea se pot aplica în continuare loțiuni și ape tonice speciale.

  1. Spală-ți părul în mod corect

Ca să te bucuri de șuvițe frumoase, trebuie să alegi un șampon delicat, potrivit tipului tău de păr. Folosește apă călduță la spălare, deoarece apa fierbinte irită pielea și dăunează podoabei capilare. Ai grijă să masezi șamponul de la rădăcină până la vârfuri, fără să încurci firele de păr. De preferat ar fi să îți speli podoaba capilară o dată sau de două ori pe săptămână. Spălările frecvente sunt recomandate doar dacă părul se îngrașă excesiv sau obișnuiești să faci mult sport.

  1. Aplică balsam doar pe lungimea părului

Spre deosebire de șampon, balsamul se utilizează doar pe lungimea părului. Este necesar să insiști la vârfuri și să aplici produsul de sus în jos, prin mișcări suave de netezire, nu prin fricționare.

  1. Clătește părul doar cu apă rece

Ca să obții un păr mătăsos pentru un timp îndelungat, amintește-ți să-l clătești întotdeauna cu apă rece. Temperatura scăzută contractă rădăcina firelor și oferă strălucire podoabei capilare.

  1. Alege aparatele potrivite pentru coafat

Pe lângă folosirea unor produse de îngrijire potrivite tipului de păr, este esențial să achiziționezi și aparate cu care poți să-ți aranjezi cosițele fără să le arzi. Optează pentru uscătoare de păr de la Urban Trends, cu senzori de protecție, la care să poată fi setată temperatura de uscare. Nu este indicat să dormi cu părul ud pentru că va deveni fragil, însă și atunci când îl usuci cu foehnul ai grijă să alegi mereu treapta medie de intensitate a căldurii. Totodată, ia în calcul aplicarea unui spray protector pentru a preveni deteriorarea podoabei capilare atunci când folosești placa sau ondulatorul.

Protejarea termică este necesară pentru sănătatea părului, așa că poți lua în calcul chiar și înlocuirea aparatelor electrice vechi cu unele noi, mult mai performante și cu funcții inovatoare.

  1. Optează pentru o mască de regenerare intensă

Spălarea cu șampon deschide structura părului și îl face mai vulnerabil. Balsamul netezește suprafața podoabei capilare doar că, pentru hidratare și o regenerare adecvată, se recomandă aplicarea unei măști de cel mul două ori pe săptămână. Folosește masca imediat după spălare, pentru ca substanțele de îngrijire să pătrundă mai bine în păr, apoi clătește bine după 10-20 de minute.

  1. Evită pieptănatul agresiv

Agresiunile mecanice deteriorează foarte mult părul. Începe prin alegerea unei perii care să se potrivească lungimii și densității podoabei tale capilare. Nu uita să te piepteni înainte de a spăla părul, deoarece șuvițele ude sunt mai susceptibile la deteriorare.

  1. Stimulează creșterea podoabei capilare

Dacă vrei să-ți crească părul mai repede, trebuie să te tunzi cât mai des. Nu trebuie să-ți tai foarte mult din podoaba capilară, ci doar vârfurile. În timp, acestea se despică și încetinesc semnificativ creșterea părului, de aceea este bine să le înlături frecvent.

  1. Ferește-te de produsele de styling în exces

Atunci când vrei să obții un aspect frumos sau modern există riscul să-ți maltratezi părul cu tot felul de produse chimice care, pe termen lung, dăunează podoabei capilare. Evită să aplici foarte multe ingrediente pe păr deoarece pot stresa pielea capului, lucru ce conduce la apariția mătreții.

Părul tău poate spune foarte multe despre tine și este un element important al aspectului fizic. Acesta are o influență extraordinară asupra bunăstării emoționale și a încrederii în tine, așa că oferă-i puțină atenție dacă vrei să fie sănătos și frumos, demn de admirație.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton