5 tipuri de jocuri electronice populare și cum funcționează ele

.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/a-woman-holding-a-ball-5780765/

Jocurile electronice sunt o sursă de distracție pentru multe persoane, fie în sălile dedicate, fie la târguri, petreceri sau bâlciuri. Oamenii au îndrăgit mereu jocurile și continuă să o facă, fie că sunt adulți sau copii. În prezent, trăim într-o adevărată epocă de aur a ludicului, pentru că ne putem juca în numeroase moduri. Avem la dispoziție jocuri clasice de cărți sau de masă, jocuri pe telefon, consolă și alte device-uri, dar și jocuri electronice. Acestea din urmă sunt urmașele jocurilor mecanice care încântau oamenii la bâlciuri. Evoluția tehnologiei a permis dezvoltarea unor idei creative și simularea anumitor elemente din sporturi. Află care sunt cele 5 tipuri populare de jocuri electronice și cum funcționează ele.


  1. Air-hockey

Există diferite tipuri de jocuri electronice, dar puține sunt cele care se bucură de succesul air-hockey-ului. Jocul are deja o vechime de 50 ani și este unul dintre cele mai populare din lume. Faptul că amestecă îndemânarea cu efectele vizuale și competiția îl face irezistibil atât pentru copii, cât și pentru adulți. Mesele moderne de air-hockey au efecte de sunet și lumină și tabelă de scor care se actualizează automat. Există diverse versiuni ale jocului, dar toate sunt la fel de atractive.


  1. Jocuri cu mingea

Baschetul este popular și în varianta electronică. Aparatele de joc au un coș, un cronometru și un sistem prin care înregistrează automat coșurile înscrise. Este palpitant să te întreci cu un prieten sau să încerci să depășești scorul record. Există și jocuri care presupun lovirea unei mingi de fotbal cu piciorul.

  1. Box și alte jocuri de lovire

Adolescenții și adulții îndrăgesc jocurile electronice care presupun lovirea unui mic sac cu pumnul. Boxul electronic oferă posibilitatea oamenilor să-și măsoare forțele și să-și exteriorizeze agresivitatea într-un mod nedistructiv. Fiecare lovitură este măsurată și transformată de sistem într-un anumit punctaj care se afișează numeric sau grafic. Oamenii organizează concursuri și încearcă să lovească tot mai bine, astfel că petrec mult timp la un astfel de joc. Alte jocuri care presupun lovirea unei suprafețe sunt dotate cu un ciocan. Jucătorul trebuie să lovească puternic cu acesta într-un punct, pentru a câștiga.



  1. Jocuri cu apucare

Aceste jocuri presupun controlul unei macarale prin mânuirea unei manete sau apăsarea unor butoane. Scopul este să apuci o jucărie sau alt obiect din interiorul aparatului. Deseori, jucăria este și premiul. 

  1. Jocuri de condus

Jocurile electronice de condus simulează șofatul, de obicei în curse automobilistice sau de motociclete. Scaunul este construit special pentru a oferi senzația că te afli într-o mașină, iar controlul volanului se transpune în mișcările automobilului de pe ecranul aparatului. 


Cum funcționează jocurile electronice

De la apariția lor în anii ‘70 și succesul uriaș din anii ‘80, jocurile electronice au cunoscut inovații tehnologice importante. Cele cu ecran redau grafică de ultimă generație, iar cele care presupun mișcare au finețe și viteză de răspuns maxime. Jocurile electronice au plăci de circuite care preiau semnalele electrice de la jucător. Altfel spus, mișcarea manetei sau lovirea sacului de box, de exemplu, se transformă prin intermediul unui sistem special în semnale electric de o anumită intensitate. Jocul preia informația și o procesează pentru a reacționa în consecință. 


Componentele de memorie și afișaj ajută la redarea scorului, dar și la amplificarea experienței de joc. În prezent, jocurile electronice utilizează sisteme de operare performante, care permit funcționarea ireproșabilă, cu consum redus de energie. Durata de viață a jocurilor electronice depinde și de materialele din care sunt realizate componentele pe care jucătorul le manevrează, lovește sau folosește repetitiv. 

Jocurile electronice sunt antrenante pentru jucători și profitabile pentru antreprenori. Modul lor de funcționare ține cont de evoluția tehnologiei și preferințele jucătorilor.