5 schimbări pe care le poți aduce bucătăriei tale pentru a părea mai mare

.

Una dintre dorințele generale ale persoanelor care locuiesc la bloc este să aibă o bucătărie mai mare. Dacă nu ai în plan o mutare în viitorul apropiat, noi am pregătit câteva trucuri simple pentru ca bucătăria ta să pară mai spațioasă. 

Albul este cel mai bun prieten al unei bucătării mici, deoarece reflectă lumina și sporește senzația de spațiu. Dacă ți-ai dori ca bucătăria ta să fie mai spațioasă, dar nu ai în plan o mutare în viitorul apropiat, poți face chiar tu câteva schimbări benefice.


Din fericire, nu este nevoie să înlocuiești toată mobila pentru a aduce o schimbare bucătăriei. Este mult mai simplu să renunți la vechiul aragaz pentru o plită și un cuptor incorporabil de ultimă generație, în nuanțe deschise.

Iată câteva idei ușor de pus în practică pentru a face o mică bucătărie să pară mult mai spațioasă:

  1. Ajută-te de alb

Folosește mai multe nuanțe de alb în designul bucătăriei tale mici și combină texturi contrastante pentru a împiedica să aibă un aer steril. Dacă inițial ai optat pentru un mobilier colorat, acum îi poți schimba culoarea fără costuri semnificative și cu un minim de efort. Poți folosi un autocolant creat special pentru zone cu temperaturi ridicate sau o vopsea. 


Partea cea mai bună este că găsești online atât de multe materiale, încât vei putea face singură operațiunea. Astfel, doar cu prețul materiei prime, te vei putea bucura de un mobilier cu iz nou, ce va schimba toată imaginea bucătăriei. Deși este mai pretențios, este bine să folosești albul pentru culoarea pereților. O vopsea bună cu teflon va fi ușor de întreținut, iar bucătăria ta va părea mai spațioasă. 

  1. Apelează la electrocasnice ascunse

Un blat de bucătărie liber ajută la crearea impresiei de spațiu extins. Acesta este și motivul pentru care multe corpuri de mobilier au fost special create pentru a ascunde electrocasnice. Dacă ai o mobilă modulară ce nu include astfel de dulapuri, nu trebuie decât să înlocuiești unele părți. Poți folosi un corp inferior special pentru mașina de spălat vase sau unul superior, pentru colț, ideal pentru a depozita prăjitorul de pâine, sandwich maker-ul, robotul de bucătărie și multe altele. 

  1. Fii creativă cu spațiul de depozitare

Dacă bucătăria ta are dimensiuni reduse, cel mai probabil nu dispui de cămară. Din fericire, cineva s-a gândit la această necesitate și a creat niște suplimente pentru dulapurile de bucătărie. Sunt practic niște dulapuri superioare cu uși franțuzești, cu o adâncime mică și cu polițe perfecte pentru depozitarea recipientelor pentru condimente. Poți depozita și pungile cu cereale, pastele făinoase, sticlele de ketchup și multe altele. 

  1. Schimbă pardoseala

Nu te speria, nu zice nimeni că trebuie să schimbi gresia din bucătărie! Însă, dacă în prezent ai o gresie închisă la culoare sau cu un model care mai mult încarcă vizual spațiul, trebuie să faci o schimbare. O variantă simplă la care poți apela este montarea unui parchet special pentru bucătărie direct peste gresia existentă (dacă nu devine deranjantă înălțimea). A doua opțiune este vopsirea gresiei cu o vopsea specială. Îți ia mai mult timp, dar vei observa că bucătăria ta pare mai spațioasă.


  1. Folosește lumina naturală

Nu există posibilitatea de a crea mai multe ferestre în bucătărie, așa că trebuie să te ajuți de singura pe care o ai. Lumina naturală mărește orice spațiu și ar trebui să fie inclusă în planul tău. Dacă ai jaluzele, asigură-te că pe timpul zilei le ții astfel încât să intre toată lumina naturală. Bineînțeles că poți „trișa’ folosindu-te de becuri cu lumină de zi, foarte apropiată de cea naturală. 

Acestea sunt doar 5 dintre cele mai la îndemână soluții pentru a-ți ajuta bucătăria să pară mai spațioasă. Vezi care sunt cele mai la îndemână în cazul tău și bucură-te de rezultatul obținut.


Sursa foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat de Arctic