5 idei grozave de afaceri mici pentru 2023

 advertising.ringier
.

Dacă te gândești să-ți deschizi propria afacere în 2023, ar trebui să iei în considerare câteva aspecte printre care dacă ideea ta acoperă o nișă sau poate satisface nevoile unui grup mare de oameni. Dacă ai identificat o nevoie și o piață țintă, s-ar putea să te bucuri de succes.

Află din acest articol ce tipuri de idei de afaceri mici poți pune pe picioare în 2023.

Camionetă de mâncare

Camionetele de mâncare pot fi găsite în multe variante, servind orice, de la mici gustări, la mâncăruri exotice. Poți pleca la drum cu un tip de mâncare popular și să o vinzi direct gurmanzilor în locațiile în care te oprești sau poți participa la festivaluri.

Întreținerea unui astfel de camionete costă mai puțin decât cea a unui restaurant. Ai nevoie doar de câteva utilaje fast food, o pasiune pentru gătit și, desigur, o camionetă.

Revânzare online

În cazul în care ești interesat de haine și vânzări, ai putea să iei în considerare deschiderea unei afaceri de revânzări online. Deși necesită timp, dedicație și orientare către modă, poți începe totul ca o mică afacere secundară, pe care o transformi, în timp, în una full time.

Poți începe prin a vinde hainele și accesoriile pe care nu le mai dorești în garderobă și, în timp, să te extinzi către propriul tău website de revânzări. Începe prin achiziționarea hainelor de la magazine second hand sau outleturi, deoarece au prețuri mici sau caută articole vintage. Apoi, le poți vinde online pentru a face profit. 

Personalizare tricouri

Dacă ai simțul modei sau al umorului, s-ar putea să-ți placă să-ți lansezi propria linie de tricouri personalizate. Poți să obții autorizație asupra drepturilor de autor ale unor artiști necunoscuți și să le printezi creațiile pe un tricou alb, simplu.

Indiferent de opțiunea aleasă, dacă ai suficient loc pentru a instala un aparat ce poate personaliza tricouri prin printare, poți să cumperi apoi restul accesoriilor de care ai nevoie.

Personalizarea tricourilor reprezintă o idee bună și pentru comerțul online. Clienții pot plasa comanda online și apoi le poți trimite tricoul dorit; acest lucru se aplică și pentru vânzarea angro. Poți să ai clienți din toată țara sau din toată lumea.

Servicii de curățenie

Dacă îți place să faci curățenie, poți transforma acest lucru într-o afacere. Pe cont propriu sau cu doar câțiva angajați, pregătiți cu produse de curățenie, puteți oferi servicii de curățenie. Printre potențialii clienți se numără proprietarii de case, complexe de apartamente și proprietăți comerciale, precum clădirile de birouri.

O astfel de afacere este destul de directă în abordare – trebuie doar să planifici, să te implici și să știi cum să atragi clienții.

Dacă vrei să te diferențiezi de alte afaceri, poți adăuga servicii extra de curățenie, precum lustruirea pardoseli gratuit. Astfel de servicii pot reprezenta factorul decisiv în a convinge pe cineva să te aleagă pe tine, în fața unei companii deja cunoscute.

Cursuri online

Cererea pentru cursuri online a crescut în ultimii ani, deschizând o lume întreagă de posibilități pentru antreprenori. Din moment ce această afacere este online, poți să alegi subiectul la care te pricepi sau pentru care dispui de diplomă. Cursurile le poți ține atât celor interesați din România, cât și din afară, dacă stăpânești bine alte limbi străine.

Predarea de limbi străine este în vogă, indiferent de vârstă, dar te poți plia pe ceea ce cunoști cel mai bine (istoria modei, electrotehnică, turism) și vei rămâne surprins de câți oameni poți să aduni într-o clasă virtuală.

Alege aceste opțiuni pentru a începe o afacere mică în 2023 și poate vei reuși să-ți îndeplinești visul antreprenorial.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton