4 aspecte mai puțin cunoscute despre celulită

.

Celulita se numără printre cele mai frecvente probleme ale pielii cu care se confruntă femeile. De fapt, la un moment dat sau altul, aproape toate femeile au suferit din cauza pielii cu aspect de coajă de portocală, iar peste 85% dintre doamne, pe tot parcursul vieții. Rezolvarea acestei probleme nu este ușoară, pentru simplul motiv că, de fapt, odată dezvoltată, celulita este greu de eliminat. Cu toate acestea, cu ajutorul unor metode corecte și multă răbdare, este posibil să scapi de această problemă. Iată patru aspecte mai puțin cunoscute despre celulită, care te vor ajuta în strategia de eliminare a acestei probleme.

Celulita se împarte în patru tipuri


Un fenomen fiziologic normal și foarte răspândit, celulita apare atunci când celulele din țesutul adipos (adipocitele) se acumulează în mod neregulat sub piele și o deformează, epiderma căpătând apoi aspectul binecunoscut de „coajă de portocală’. Cu toate acestea, celulita se împarte în mai multe tipuri, în funcție de cauze. Stabilirea acestui aspect te ajută să alegi tratamentul corect, care este unul complex, de la masajul cu o crema anticelulitica de calitate la sport și dietă. Iată cele patru tipuri de celulită cunoscute: 


  • Adipoasă – asociată cu excesul ponderal sau cu un nivel de țesut adipos prea mare pentru greutatea totală a corpului. Acumularea de grăsime blochează circulația și eliminarea toxinelor, provocând inflamații. Apare de obicei pe abdomen, coapse și șolduri.
  • Celulita apoasă – caracterizată prin infiltrarea apei în celulele adipoase, este de obicei provocată de o circulație limfatică sau venoasă proastă. Apare de obicei la persoanele slabe.
  • Celulita fibroasă – este adesea rezultatul celei adipoase combinate cu cea apoasă, dar într-un stadiu avansat. În timp, fibrele de colagen care acoperă celulele grase din corp devin din ce în ce mai rigide și mai greu de îndepărtat. Tratamentul acestui tip de celulită, care se poate dezvolta mai ales pe coapse și genunchi, este mai dificil.
  • Celulita mixtă – este tot o combinație între cea apoasă și adipoasă și este de obicei cea mai întâlnită.

Celulita afectează pe toată lumea

Indiferent că ești minionă sau înaltă, supraponderală sau slabă, adolescentă sau trecută de 50 de ani, celulita este o problemă care te poate afecta. O concepție populară este aceea că fetele slabe nu ar suferi din cauza celulitei, însă această idee este total greșită. Celulita nu depinde de greutatea corporală, ci de nivelul țesutului adipos din organism. 


Cofeina este un remediu miraculos

Printre cele mai eficiente metode de a elimina celulita se numără cofeina, un ingredient pe care îl vei găsi în majoritatea produselor anticelulitice. Un stimulent nervos și cardiac, cofeina este un bun produs diuretic ce susține procesul de eliminare a grăsimii. Prin urmare, una dintre principalele metode de a combate celulita trebuie să fie masajul cu o cremă cu cofeină și mișcări specifice, care includ palparea și rularea pielii, cu degetele sau cu ajutorul unor dispozitive. Masajul anticelulitic ajută la drenarea limfatică locală, îmbunătățind astfel elasticitatea pielii. Pentru a avea efect, masajul se efectuează zilnic, timp de mai multe săptămâni, și se asociază cu exerciții fizice și o alimentație corespunzătoare. 


Celulita se moștenește genetic

Celulita este o problemă medicală care poate fi moștenită din generație în generație. Numărul de celule adipoase și dimensiunea lor sunt determinate parțial și de structura genetică. O mare vină o poartă și nivelul estrogenului – hormonul feminin – din organism. Tulburările hormonale de acest tip și dezechilibrele în dietă determină acumularea de deșeuri în celulele grase (adipoase). O circulație sangvină slabă contribuie și ea la accelerarea procesului de instalare a celulitei. 


Celulita este un dușman al pielii care poate fi dificil de eliminat. Pentru a scăpa de celulită,  trebuie să ai răbdare și să respecți un stil de viață echilibrat, cu o dietă sănătoasă, masaj și sport regulat. O viață disciplinată este cheia pentru a evita reapariția acestei probleme foarte inestetice. 

Sursa foto: Shutterstock