4 acțiuni financiare pe care le poți face pentru cheltuieli inteligente

.

Dacă ți se întâmplă să fii pus în fața unor situații financiare dificile, chiar atunci când ai nevoie mare de investiții, este timpul să îți gândești cheltuielile și economiile eficient. Pe lângă ele, mai poți face și alte acțiuni financiare care să te scoată din impas. Descoperă care sunt în articolul următor. 

  1. Optează pentru un card de cumpărături

De exemplu, este ziua unei persoane importante din viața ta căreia vrei să îi oferi un cadou semnificativ, care este și o investiție serioasă. Sau vrei să îți cumperi canapeaua mult visată, dar nu ai reușit să strângi suma necesară. 

În aceste cazuri, există cardul de cumpărături. Dacă te-ai întrebat ce este cardul de cumparaturi, ce avantaje are și cum se poate obține, îți spunem în cele ce urmează:

  • Beneficiezi de rate fără dobândă;
  • Primești cardul de credit cu banii pe loc;
  • Ai costuri 0 pentru cardurile virtuale, iar dacă alegi variante fizică nu va fi o cheltuială semnificativă;
  • Te bucuri de reduceri la magazinele partenere;
  • Poți plăti de oriunde cu telefonul. 

Ce este important de reținut este că te poți bucura de rate fără dobândă oriunde în lume cu un astfel de card. Prin urmare, este un ajutor financiar inteligent pentru a-ți îndeplini visurile și pentru a oferi cadourile pe care persoanele dragi le merită. 

  1. Pune în balanță cheltuielile și economiile

Deseori, din dorința de a face lucrurile care îți plac, ajungi ca la final de lună, să nu pui și câțiva bani deoparte. A economisi nu înseamnă neapărat să îți limitezi plăcerile, ci să cheltui inteligent în funcție de ele. 


La începutul fiecărei luni, stabilește o listă a cheltuielilor, în formatul care îți este cel mai accesibil: pe foaia de hârtie, în aplicații sau documente digitale. Apoi, vezi care sunt cheltuielile necesare pe care nu le poți omite și bugetul care îți rămâne. 

  • Dacă într-o lună nu ai prea multe activități (ieșiri sau alte cheltuieli), atunci economisește mai mult față de cum o faci de obicei;
  • În cazul în care îți dorești să bifezi mai multe în respectiva lună, atunci economisește după ce ai alocat un buget estimativ fiecărei activități. 

Este important să găsești un echilibru între cheltuieli și economii, pentru a nu-ți limita plăcerile, dar și pentru a avea un fond de economii la care să apelezi la nevoie. 

  1. Alege rate inteligente

Ratele nu sunt întotdeauna cea mai avantajoasă alegere care să bucure populația, însă sunt alese de către foarte mulți. Poți face însă alegeri inteligente în ceea ce privește creditele, cum ar fi și creditul de nevoi personale. 

Este unul dintre cele mai simple credite care poate fi luat de la o bancă, pentru o perioadă mai scurtă de timp, adică până la maximum cinci ani. Îl poți folosi pentru achiziționarea unei mașini, renovarea casei, sau orice alte nevoi urgente, fără a fi nevoie de acte doveditoare pentru împrumutul ales. 


  1. Urmărește tranzacțiile

De cele mai multe ori, plățile sunt efectuate prin cardul bancar, fără a ține neapărat seama cheltuielilor, ci doar a sumei totale de pe card. În acest caz, îți va fi greu să urmărești toate tranzacțiile efectuate.

  • Folosește-te de o aplicație care te ajută să îți organizezi cheltuielile în funcție de categorii;
  • Verifică de fiecare dată aplicația de banking pentru a vedea unde și pe ce anume ai cheltuit;
  • Fii atent la comisioanele pe care le pot avea unele plăți și de care nu ești conștient. 

Transformă aceste acțiuni într-un obicei, mai ales atunci când faci plăți în euro sau oriunde în afara țării, pentru evidența exactă a banilor. 

Veniturile, cheltuielile și economiile fac parte dintr-un subiect dificil de gestionat, pentru că există factori independenți de dorințele fiecărei persoane. Cu toate acestea, este bine să aplici în fiecare lună reguli inteligente pentru venitul tău, pentru ca la final cheltuielile să fie organizate.

Sursa foto: Shutterstok.com

(P) Material publicitar realizat de iProspect