3 sfaturi pentru a înfrumuseța aspectul abdomenului tău

 advertising.ringier
.

Dacă îți dorești un aspect de invidiat al abdomenului, este important să înțelegi soluțiile pe care le ai la dispoziție pentru acest obiectiv. Dieta, sala și masajul anticelulitic sunt esențiale în acest proces, de aceea, vom povesti astăzi mai multe despre aceste elemente.

Este important să scapi de grăsimea abdominală 

Orice trainer îți poate spune că depunerile de grăsime din zona abdominală trebuie eliminate, pentru ca mușchii abdominali, solicitați în timpul exercițiilor specifice, să poată fi vizibili. De fapt, aceasta este o etapă mult mai dificila decât cea a antrenamentului pentru abdomen propriu-zis, deoarece necesită timp și deosebit de multă răbdare. 

Grăsimea abdominală are legătură cu alimentația pe care o urmezi, sedentarismul, stresul, dar și cu schimbările hormonale. Femeile depun mai multă grăsime în această zonă decât bărbații, de aceea, lor le este mult mai dificil să scape de ea. Însă acest lucru nu este imposibil. Așadar, iată o serie de recomandări pentru rezultate vizibile pe termen lung: 

  • bea multa apă, deoarece împiedică depunerea celulelor adipoase pe abdomen;
  • asigură-te că execuți în fiecare zi cel puțin 30 de minute de exerciții cardio; 
  • scapă de stres, factor determinant pentru formarea noilor depuneri de grăsime;
  • evită consumul de carbohidrați sau îndulcitori și împarte meniul în 5 mese zilnice. 

Trebuie să realizezi exerciții pentru abdomen 

Există o mulțime de exerciții pentru mușchii abdominali, mușchi ce compun o structură mult mai complexă decât ai putea crede. Nu doar pătrățelele' (drepții abdominali) fac parte din această musculatură, ci și oblicii externi, oblicii interni, transverșii, linea alba și piramidalii abdominali. Pentru fiecare mușchi ai abdomenului, există exerciții specifice. 

Majoritatea exercițiilor pentru abdomen se execută pe sol, însă ai la îndemână și alte soluții de antrenament, pentru a diversifica sesiunea de mișcare pe care o realizezi. Ai la dispoziție o gamă variată de aparate de fitness pentru bodybuilding de la Gorilla Sports, cu ajutorul cărora poți lucra eficient această grupă. 

În timpul seriilor de repetări, poți ajusta unghiul băncii unui astfel de aparat, pentru ca efortul să se concentreze asupra unei zone specifice, iar mișcarea să fie una mult mai amplă. De asemenea, pentru a spori dificultatea ultimelor serii de repetări, poți utiliza un disc de halteră, cu o greutate potrivită pentru nivelul tău de pregătire. 

Exercițiile pentru abdomen se pot executa și la bara de tracțiuni, prin ridicarea genunchilor cât mai sus posibil, cu revenire în poziția inițială. De asemenea, aparatele de tip helcometru pot fi utilizate pentru a realiza abdomene, așadar, iată cât de multe soluții ai la dispoziție. 

Ai putea avea nevoie de masajul anticelulitic

Acest tip de masaj are ca scop principal îndepărtarea țesutului adipos de pe abdomen și, în consecință, remodelarea aspectului acestei zone. Mai mult decât atât, ajută la eliberarea tensiunii abdominale și la reducerea nivelului de toxine din piele. Chiar dacă depunerile de grăsime sunt arse, este posibil ca mușchii să se deshidrateze și să își piardă din suplețe. 

Masajul anticelulitic te ajută să scapi de aspectul de coajă de portocală' de pe abdomen și zona coastelor. Se pot utiliza creme, geluri sau uleiuri cu formule active în realizarea acestui tip de masaj, însă îți recomandăm sa ceri sfatul dermatologului înainte de a alege un anumit produs, mai ales dacă ai o piele sensibilă și dacă ai mai avut probleme la nivel cutanat. 

Mișcările de masaj specifice contribuie la reducerea grosimii stratului adipos, prin accentuarea lipolizei. Pentru a te bucura de rezultatele scontate, mișcările se execută ferm, acest tip de masaj nefiind unul de relaxare. Soluția cu aplicare topica se întinde uniform pe abdomen, inclusiv pe zona coastelor. Pentru ca mușchii abdominali să fie pe deplin relaxați, se stă în poziție culcată, preferabil pe salteaua de antrenamente. 

Respectă aceste sfaturi și vei observa rezultate într-un timp cât se poate de scurt. Prin dietă, sport și masaj anticelulitic, vei putea obține acel aspect al abdomenului pe care îl visezi.

Banca Multifunctionala-100115

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton