3 pași esențiali de urmat atunci când îți dorești întărirea sistemului imunitar

.

Toamna aceasta ne arată cea mai indulgentă parte a sa, cu razele soarelui ce ne alintă în fiecare zi şi cu temperaturi ce ne fac să credem că este primăvară. Însă, asta nu înseamnă că organismele noastre nu resimt toate aceste schimbări climatice. 

Dacă până nu demult, trecerea de la un sezon la altul era o problemă în special pentru imunitatea copiilor, iată că acum lucrurile s-au schimbat. Organismele adulţilor încep să resimtă tot mai puternic schimbarea bruscă a temperaturilor şi trecerea de la un sezon la altul, chiar dacă aceştia nu au fost niciodată meteo dependenţi.


Iată deci, care sunt pașii pe care orice adult responsabil trebuie să îi urmeze când se hotărăște să ia măsuri pentru a-și întări imunitatea organismului:

  1. Consultarea unui medic

Viaţa modernă trăită în ultimii ani a adus schimbări semnificative în vieţile tuturor însă, din păcate, reversul medaliei nu a întârziat să apară. Petrecerea tot mai puţină a timpului în aer liber, calitatea scăzută a acestuia, sedentarismul şi alimentaţia necorespunzătoare contribuie, împreună cu problemele climatice, la o imunitate tot mai slabă a organismelor tuturor. Stilul de viață necorespunzător este principalul motiv pentru care persoane de toate vârstele ajung la medic cu diverse afecțiuni ale coloanei, articulațiilor, stomacului și ale sistemului respirator. 


Primul pas în procesul evaluării stării de sănătate este realizarea unei programări la medic. Acesta, în urma unei discuții, poate solicita o serie de analize de sânge pentru a cunoaște valorile creatininei serice, ale ureei sau un profil metabolic complet. În baza rezultatelor analizelor solicitate, medicul vede care sunt carențele fiecărui organism și stabilește o schemă de tratament tradițional sau homeopat. 

  1. Abordarea naturistă

Cu toții avem părinți, rude sau vecini care vor ști mereu un leac băbesc pentru problemele de sănătate, pe care generații întregi l-au folosit cu succes. Înainte de a începe un astfel de tratament sau, mai bine spus, de cură, este important să știm dacă toate componentele acesteia sunt tolerate de către organismul nostru. Oricare ar fi vârsta noastră, putem avea alergii de care încă nu știm și efectul poate fi unul departe de cel scontat. Înainte de a începe un tratament naturist, trebuie să ne asigurăm că nu vom avea reacții adverse, citind cu atenție prospectele produselor pe care urmează să le luăm. În plus, dacă urmăm deja un alt tratament medicamentos, tradițional sau naturist, trebuie să verificăm că cel naturist nu va interveni în niciun fel în efectele sale. 



Este lesne de înțeles de ce tot mai mulți adulți apelează toamna și primăvara la diverse cure menite să le întărească sistemul imunitar. Lucrul acesta, până nu de mult, era realizat în special pentru copii, deoarece intrarea în colectivitate și schimbările bruște de temperatură erau factorii declanșatori ai multor boli respiratorii.

  1. Schimbarea stilului de viață

Pentru a putea beneficia de o schimbare semnificativă a stării noastre de sănătate și o îmbunătățire a sistemului imunitar, nu este suficient să ingerăm medicamente sau leacuri naturiste. Acest lucru trebuie să vină concomitent cu schimbarea stilului de viață care, de multe ori, este unul necorespunzător. Eliminarea produselor nesănătoase din alimentație, a băuturilor acidulate sau neacidulate din comerț și petrecerea unui timp mai îndelungat în aer liber pot aduce efecte benefice sănătății noastre, pentru a ne bucura de o viață cât mai armonioasă. 


Alegerile de zi cu zi sunt cele care ne construiesc stilul de viață și, atunci când acestea nu sunt cele corecte, organismele noastre au de suferit. Primăvara și toamna sunt perioadele perfecte în care ne putem administra o schemă de tratament menit să ne ajute la păstrarea sau întărirea sistemului imunitar.

Sursa foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat împreună cu rețeaua medicală Regina Maria