3 motive pentru care epilarea definitivă a devenit atât de populară în prezent

 bogdan.galca
.

Epilarea definitivă este o procedură estetică folosită pentru îndepărtarea părului nedorit de pe corp. Această procedură este unisex, astfel că a devenit populară atât în rândul femeilor, cât și în rândul bărbaților care își doresc să scape de părul nedorit și să obțină rezultate de lungă durată. 

Iată câteva motive pentru care epilarea definitivă este din ce în ce mai căutată în prezent.

Salvează timp și energie

Fie că de obicei îndepărtezi părul nedorit cu ajutorul lamei de ras, cu epilatorul sau chiar cu un aparat cu IPL pentru epilarea definitivă acasă, acest proces necesită mult timp și atenție din partea ta și, mai mult decât atât, trebuie repetat la un interval relativ scurt de timp.

De exemplu, utilizarea aparatului cu IPL pentru uz casnic poate să fie greoaie, în special în zonele greu accesibile precum cea inghinală sau perineală. Fiind un aparat de uz casnic, puterea acestuia nu este atât de mare precum în cazul aparatelor profesionale. Mai mult decât atât, atunci când te epilezi de una singură, vei avea nevoie de mai mult timp și energie, deoarece procesul necesită atenție sporită din partea ta. 

Spre deosebire de metodele convenționale de îndepărtare a părului nedorit, cu ajutorul epilării definitive obții rezultate de lungă durată în doar câteva ședințe, în funcție de specificul firului tău de păr. Astfel, epilarea definitivă poate fi considerată o investiție pe termen lung benefică oricui.

Poate trata foliculita

Foliculita este o afecțiune a firului de păr care se manifestă prin inflamație și roșeață la rădăcina acestuia. Cele mai comune cauze ale apariției foliculitei sunt: 

  • epilatul cu ceară, cu lama de ras sau cu epilatorul;
  • transpirația abundentă;
  • anumite substanțe chimice care intră în contact cu pielea. 

Această afecțiune este foarte des întâlnită, în special la persoanele cu pielea sensibilă. Deși există diverse metode care promit ameliorarea sau tratarea foliculitei, de multe ori se întâmplă ca rezultatele să nu fie cele așteptate.

Singurul tratament considerat eficient împotriva foliculitei este epilarea definitivă. Aceasta poate fi realizată cu laser diodă sau prin tehnologia IPL în anumite centre de înfrumusețare disponibile în mai multe orașe ale țării. Astfel, dacă îți dorești să apelezi la epilare definitivă, poți să optezi pentru numeroasele centre specializate din orașe precum Timișoara, București, Cluj sau poți să apelezi la unul dintre centrele de epilare definitiva în Brasov.

Te ajută să scapi de rănile superficiale, cicatricile și petele cauzate de epilarea convențională

În special în cazul epilării cu lama, pielea poate suferi răni superficiale, precum mici tăieturi, din neatenție, grabă sau din cauza folosirii lamei într-un mod eronat. Aceste răni pot lăsa la suprafața pielii mici cicatrici care în timp se pot estompa, însă până atunci oferă un aspect inestetic pielii.

Mai mult decât atât, epilarea cu lama de ras presupune tăierea firului de păr de la rădăcină, ceea ce înseamnă că părul va crește înapoi în aproximativ 1-3 zile. Există cazuri în care firele de păr cresc sub piele, cauzând foliculita amintită mai sus, lucru care contribuie la apariția petelor roșiatice în zona afectată.

În timpul ședințelor profesionale de epilare definitivă, laserul emite o lumină care este absorbită de pigmentul din firul de păr, numit melanină. Energia luminii este transformată în căldură, iar aceasta distruge foliculii piloși. Astfel, apelând la ședințe de epilare definitivă, eviți rănile superficiale cauzate de epilatul convențional, cicatricile și petele roșiatice de la suprafața pielii.

Economisirea timpului și a energiei alocate epilării convenționale, tratarea foliculitei, dar și îndepărtarea rănilor superficiale, a cicatricilor și a petelor de la suprafața pielii sunt cele mai importante avantaje de care te bucuri atunci când apelezi la epilarea definitivă. Identifică centrele specializate din orașul tău și alege-l pe cel mai bun pentru tine.

Sursă foto: shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Nomasvello

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton