3 lucruri pe care le poţi face pentru a avea o viață mai ușoară într-un oraș aglomerat

 bogdan.galca
.

Traiul în oraşele aglomerate, indiferent de mărimea lor, a devenit, în ultimii ani, destul de solicitant. Pentru a ne putea bucura în continuare de toate beneficiile sale, trebuie să găsim cele mai bune modalități pentru a ne face viața mai ușoară. 

De ceva ani, indiferent de oraşul în care locuim, oricât de mare sau mic ar fi acesta, suntem cu toţii tot mai afectaţi de aglomeraţia creată. Fie de maşini în trafic, fie de cea din centrele comerciale, pare că suntem tot mai obosiţi şi deranjaţi de haos. Astfel, reacția de a încerca să găsim soluţii pentru a ne face viaţa mai uşoară este una firească şi benefică. 

Viaţa în oraş are numeroase beneficii, de care uităm deseori, copleşiţi de rutina zilnică şi mai ales de haosul ce pare să pună stăpânire pe mai toate zonele urbane. 

Iată câteva dintre cele mai simple lucruri care ne pot face viaţa în marile oraşe mult mai uşoară: 

  1. Condu o maşină mică de oraş

Chiar dacă preferăm maşinile berline sau chiar pe cele de teren, traficul infernal din timpul zilei şi locurile de parcare insuficiente ne dau deseori bătăi de cap. Desigur, transportul în comun poate fi o opţiune foarte bună, însă, atunci când locuieşti mai departe de locul de muncă sau dacă trebuie să ajungi în mai multe locuri într-un timp scurt, ai nevoie de maşina ta. 

Dacă te gândeşti să achiziţionezi o maşină mică de oraş, poţi arunca o privire şi peste autoturismele Nissan Micra. Acestea se vor strecura mai uşor în trafic şi vei găsi mai repede un loc de parcare. 

De asemenea, în zilele aglomerate sau în orele de vârf, te poţi folosi de GPS, chiar dacă ştii rutele. Acesta te poate ajuta să identifici drumul cel mai puţin aglomerat în acel moment şi să ajungi la destinaţie mult mai rapid.

  1. Apelează la metrou sau la tramvai

Mijloacele de transport sunt, în ziua de azi, una dintre cele mai simple modalităţi de a te deplasa în haosul oraşului, în special dacă locuieşti într-un oraş ce are tramvai sau chiar metrou. Acestea sunt cele mai rapide mijloace de transport în comun şi, în plus, au dimensiuni destul de generoase, pentru a încăpea un număr cât mai mare de călători. 

Chiar dacă este nevoie să schimbi mijlocul de transport, acest lucru nu implică mult timp, iar călătoria va fi cu siguranţă mai scurtă decât cu maşina personală. 

Mijloacele de transport în comun sunt ideale pentru cei care locuiesc maxim la periferia oraşelor, celor ce locuiesc în zonele limitrofe fiindu-le destul de dificil să se descurce fără autoturismul personal.

Un mare avantaj al călătoriei cu astfel de transport este faptul că poţi citi ceva interesant sau să discuţi cu o persoană dragă, fără a fi nevoie să fii atent la trafic. 

  1. Bucură-te de cumpărăturile online 

Magazinele sunt din ce în ce mai aglomerate, indiferent de zi, nu doar în weekend. Indiferent că este vorba de un supermarket sau de un centru comercial, parcările acestora nu sunt niciodată libere. Dacă nu îţi place să pierzi timp la coada formată la casele de marcat sau la cabina de probă, atunci cumpărăturile online sunt cea mai bună opţiune. Astăzi, atât supermarketurile, cât şi magazinele de îmbrăcăminte, încălţăminte sau accesorii au propriile magazine online. 

Inclusiv comenzile pentru mâncarea de la restaurantul preferat sunt la un singur click distanţă şi ajung în doar câteva zeci de minute. 

Există numeroase modalităţi de a face faţă provocărilor vieţii într-un oraş aglomerat, acestea fiind doar câteva dintre ele. De multe ori, este nevoie doar de câteva zile de linişte, departe de forfotă, sau de petrecerea timpului în locurile preferate din oraş, pentru a ne reaminti părţile lui bune.

Sursa foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat de Autovit

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton