TOP 5 alimente care ameliorează starea de anxietate. Izolarea, teama, distanțarea socială, cauzate de epidemia de coronavirus, ne fac rău!

.

Din ce în ce mai mulți oameni se confruntă cu anxietatea în această perioadă de izolare și distanțare socială, iar nutriționiștii ne recomandă câteva alimente care ne ajută să avem o stare psihică și emoțională mai bună. Este important să știm că ceea ce mâncăm ne afectează nu doar starea de sănătate fizică, ci poate avea un impact și asupra psihicului.

Anxietatea este problema cu care se confruntă foarte mulți oameni în această perioadă grea pe care o traversăm. Izolarea, teama și incertitudinea sunt la ordinea zilei în plină pandemie de Coronavirus, iar acestea duc la stări de anxietate și stres.


„1. Cereale integrale

Încercați să înlocuiți pastele, pâinea și orezul clasic cu cele pe bază de cereale integrale. Acestea conțin fibre și vitamine care ajută organismul să funcționeze la capacitate maximă. Dar mai mult decât atât ele, contribuie la o mai bună funcționare a creierului.

2. Probiotice

Probioticele
pe care le conțin alimentele precum kefirul sau iautul ajută la
detoxifierea organismului. Iar un organism fără toxine este mai puțin
perdispus la stări schimbătoare și la senzația de epuizare.


3. Ciocolată

Ciocolata,
mai ales ciocolata neagră, fără zahăr adăugat, reduce nivelul de
cortizol din corp. Acesta este hormonul de stres responsabil cu apariția
anxietății. În plus, ciocolata neagră conține o serie de ingrediente ce
ne ajută să avem o stare generală bună. Atenție! O consumăn în
cantități mici.

4. Nuci

Mai
ales în această perioadă, este foarte bine să introducem nuci în
alimentația noastră de zi cu zi, grație conținutului lor ridicat de
Omega 3. Încearcă să consumi câteva nuci, alune sau migdale în fiecare
zi. Le poți consuma la micul dejun sau pe post de gustare.

5. Legume

Alege
în special legumele și leguminoasele de sezon, de preferință organice.
Acestea sunt o sursă foarte bună de proteine, utile în restabilirea
funcționării corecte a celulelor și a neurotransmițătorilor. Spanacul,
broccoli, sparanghelul și avocado sunt cele mai recomandate’, spune
nutriționistul Gianluca Mech