Salam de biscuiți de post. Cea mai simplă rețetă

.

Postul nu trebuie să fie sărac sau limitat în opțiuni. Cu puțin timp la dispoziție poți face din post un adevărat răsfăț culinar cu rețeta de salam de biscuiți. Nu ai nevoie de multe ingrediente și poți mânca preparate extrem de delicioase fără niciun regret.

Citește și: Postul Paștelui. Rețetă ușoară pentru un chec delicios de post, fără ouă și lapte


Dacă la partea de mâncare lucruri sunt mult mai simple pentru că există zeci de rețete ideale de sarmale de post, chifteluțe din legume, ghiveci călugăresc sau supe și ciorbe fără carne, la categoria deserturi ar trebui să fie la fel de simplu.

Și chiar este, nu numai datorită ingredientelor puține folosite într-o prăjitură de post, dar și grație timpului de preparare care scade considerabil. 

Citește și: Cum mâncăm corect în Postul Paștelui. Recomandările medicilor ca să nu te îmbolnăvești: meniu complet pentru întreaga zi

Îți propunem o rețetă de salam de biscuiți de post pe care o poți încerca ori de câte ori ai poftă de ceva dulce și rapid. 


 Ingrediente: 500 g biscuiți, 150 ml apă, 2 linguri cacao, 3 linguri zahăr, 4 linguri apă, 100 g margarină, stafide, 2 linguri dulceață, esență de rom.

Citește și: Postul Paștelui 2020. Două rețete de post, simple și delicioase

Poți înlocui stafidele cu alune sau nuci ori merișoare uscate.

Mod de preparare:

  1. Rupe biscuiții în bucăți cât mai mici, apoi toarnă cei 150 ml de apă peste ei și esență de rom.
  2. Amestecă zahărul, cacaua și apa (cele 4 linguri) și pune-le pe foc, până dau în clocot.
  3. După ce amestecul clocotește, dă recipientul de pe foc și adaugă margarină.
  4. Toarnă compoziția peste biscuiți, adaugă stafidele și dulceața și amestecă bine.
  5. Dacă este necesar, mai pune câțiva biscuiți. Rulează amestecul în folie alimentară și dă-l la rece.