Urzicile cu usturoi sunt extrem de delicioase. Aceasa este o rețeta tradițională, gustoasă, simplă, ieftină și sănătoasă. Unii le cunosc sub numele de urzici sleite sau urzici bătute. Le puteți mânca simple, puteți adaugă puțin hrean ras sau puteți să faceți un piure de urzici cu lapte și usturoi.
Iată de ce aveți nevoie pentru a face mâncare de urzici cu usturoi și modul de preparare:
INGREDIENTE:
6-8 legături de urzici
1 ceapă
1 căpățână usturoi (românesc)
1 lingură făină
ulei
sare
PREPARARE:
Spală urzicile în mai multe ape, apoi opărește-le în apă clocotită cu sare.
După ce au fiert aproximativ 5 minute scoate-le și toacă-le cât mai mărunt, poți folosi un blender. Călește ceapa tocată mărunt în ulei până devinw sticloasă. În acel moment adaugă urzicile, o lingură de făînă și câțiva căței de usturoi tăiați în jumătate.
Adaugă sare, încă puțină apă (cam 200 ml) și lasă să fiarbă la foc mic, până scade apă. Amestecă destul de des, astfel încât să nu se lipească de fundul oalei.
Când apa s-a evaporat și mâncarea s-a îngroșat ca și consistentă este gata. Pentru un gust mai pronunțat de usturoi pune încă 3 căței de usturoi pisați cu 1-2 minute înainte să oprești focul.
Mâncarea de urzici cu usturoi se mănâncă caldă cu mămăligă. Dacă va place cu hrean, puneți și puțin hrean ras.
Iti recomandam si aceste retete cu urzici delicioase. Merita sa le incerci!