Delicatese care nu îngrașă. Rețeta de raci în sos de vin

.

Nimeni nu-și dorește colăcei în talie. Cu atât mai puțin vara, când expunerea în costum de baie se dorește impecabilă. Așa ajungi să te hrănești cu 'aer' sau, altfel spus, să mănânci puțin sau să consumi preparate fade.

 Totuși, există și feluri de mâncare pline de savoare care, culmea, nu îngrașă. Din această categorie fac parte fructele de mare, iar chef Vlad, de la Restaurant Scoici și Creveți, a dezvăluit o rețetă senzațională de raci în sos de vin cu foarte puține calorii. Nu necesită multe ingrediente, e ușor de preparat și are un gust divin.


Raci în sos de vin

INGREDIENTE

Porții: 4
Timp de preparare: în jur de 25 – 30 de minute.
Ingrediente:
– 20 raci mari,
– un pahar de vin alb,
– ulei de măsline (5 linguri),
– pătrunjel,
– busuioc,
– usturoi,
– sare,
– piper.
Opțional – lămâie

MOD DE PREPARARE
Înainte de orice, spălăm bine racii. Îi punem la fiert cu puțină sare, însă abia când apa începe să clocotească. Îi lăsăm pe foc în jur de 10-12 minute, până când aceștia devin roșii. Îi luăm de pe aragaz, scurgem apa și îi lăsăm să „respire' până când facem sosul.


Separat, călim puțin usturoiul (în ulei de măsline), adăugăm pătrunjelul și busuiocul (tocate mărunt), sarea și piperul. Sosul astfel obținut se adaugă peste raci și se pun iar pe foc. După un minut, maximum două, se adaugă și vinul alb și se mai lasă la fiert încă 8-10 minute. Opțional, poți să-i stropești cu puțină zeamă de lămâie.

Se pot servi cu salată verde și, bineînțeles cu un pahar de vin alb.