Iată rețeta de pește cu legume recomandată pentru florii de Scărlătescu
INGREDIENTE
- pește (file sau întreg, cum aveți poftă)
- lămâie
- unt
- ulei de măsline extra virgin
- ardei gras roșu și galben
- fenicul
- morcov
- țelină apio
- pătrunjel, busuioc verde, cimbru proaspăt
- sare, piper
Mai ai nevoie și de folie de aluminiu.
PREPARARE
Odinea de preparare este următoarea: folie de aluminiu (2 sau 3 foi tăiate identic), lămâia feliată și așezată ca un pat, peștele (condimentat), toate legumele tăiate julienne, ierburile, ulei de măsline, apoi stoarce și puțină lămâie pe deasupra, toate legumele își vor lăsa apă, iar aceasta împreună cu uleiul și untul vor crea un sos superb. Când acoperi, apasă cu palma și scoate cât mai mult aer. Pliați pachetul astfel obținut de minimum 6,7 ori pe fiecare din cele 3 lături și presați foarte bine la capete, la fiecare pliere, trebuie să arate ca un plic. Se pune la grătar 16-18 minute, dacă peștele e mai gros mai lăsați 3-4 minute in plus.
Dacă îți place peștele, e obligatoriu să faci acest peste cu legume la cuptor! E de nota 10!
Încercați și o rețetă de macrou la cuptor
Noul sezon Chefi la Cuțite debutează pe 9 aprilie!
Cea mai urmrită emisiune culinară revine pe micul ecran pe data de 9 aprilie, la Antena 1, cei trei chefi, Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu pregătindu-le multe surprize concurenților. Sezonul al cincilea va aduce în prim plan personaje neașteptate, printre concurenți, cu povești de viață uimitoare, dar pentru care bucătăria reprezintă, acum, cea mai mare pasiune.