Dietele drastice sunt, de cele mai multe ori, nu doar greu de urmat, dar și periculoase, pe termen lung, pentru starea de sănătate a organismului. Tocmai de aceea, un program sănătos de revenire în formă presupune, pe lângă sport alături de antrenori cu experiență, și un plan nutrițional echilibrat, gândit să aibă rezultate pe termen lung, dar să nu agreseze organismul.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
În dorința de a da jos câteva kilograme în scurt timp, multe persoane își privează corpul de ingredienți nutritivi necesari, consumând cât mai putine calorii fără a-i oferi acestuia vitaminele și mineralele necesare pentru o bună funcționare.
Dietele drastice nu doar că ne pot afecta sănătatea, dar reprezintă și un motiv în plus de stres. Suntem tentați să mâncăm mai mult decât ne propunem, iar starea de foame de peste zi ne împiedică să ne relaxăm și să ne derulăm activitățile zilnice.
Citește și:
„Știu că una din marile probleme cu care te confrunți atunci când îți propui să slăbești și începi o dietă este senzația permanentă de foame’, așa că m-am gândit să te ajut să reușești să slăbești mâncând pe săturate’. Poți aborda o dietă bazată în cea mai mare parte pe fibre. Este o alternativă la regimurile de slăbit restrictive. Aceste alimente sunt sărace în calorii și carbohidrați. Fibrele se regăsesc în alimente precum:
Fructe: mere, pere, kiwi, căpșuni, mango, fructe de pădure, caise. Pentru că au o mare cantitate de fibre, le putem mânca mai des și în cantități mai mari decât alte fructe bogate în zaharuri și carbohidrați.
Citește și:
Legume: varză, conopidă, broccoli, morcovi, roșii, usturoi, dovlecel, mazăre, linte. Legume pe care le putem servi crude (unele dintre ele), fierte sau chiar la grătar si cu care putem forma o porție sățioasă de mâncare fără a ne fi teama că vom lua în greutate. Cereale: orez brun, orz, ovăz, tărâțe’, spune antrenorul Răzvan Stratulat.
Nu mai număra caloriile!
„O greșală pe care o întâlnim în curele de slăbire este număratul caloriilor. Ne propunem să atingem un număr de X calorii pe zi, însă, atenție, faptul că atingem acest target nu ne ajută mereu la slăbit. De exemplu, 800 de calorii din proteine pot ajuta la pierderea kilogramelor în plus, în timp de 500 de calorii obținute din zaharuri agraveaza situația și abordarea. Este foarte important de unde extragem aceste calorii. Așa că evită număratul caloriilor și încearcă să ai un echilibru in alimentație, să mănânci alimente bogate în nutrienți de calitate, nu doar alimente sărace în calorii.', spune antrenorul.
Vezi si alte alimente cu cele mai putine calorii, dar ai grija sa te feresti de aceste alimente cu cele multe calorii!
Nu mai aștepta rezultate peste noapte!
Ne grăbim să culegem roadele într-un timp foarte scurt. Nu încerca să scapi de kilogramele în plus într-o lună, kilograme depuse pe parcursul anului sau al iernii. Nu vei reuși decât să slăbești nesănătos, să încetinești metabolismul iar, atunci când vei reveni la stilul de viață cu care erai obișnuit, vei acumula rapid kilogramele pierdute. Încearcă să slabești treptat, ia lucrurile pas cu pas, cu răbdare și multă voință. Mai bine ajungi la target mai târziu, decât acum, în câteva săptămâni, pentru ca apoi totul să se întoarcă împotriva ta.