Este sezonul vinetelor românești, moment ideal să îți faci provizii. Vinete coapte, salată de vinete sau musaca de vinete sunt doar câteva dintre preparatele delicioase ale oricărui anotimp. Astăzi îți spunem rețeta pas cu pas de musaca.
Citește și: Postul Paștelui. Rețetă ușoară pentru un chec delicios de post, fără ouă și lapte
Din doar câteva ingrediente proaspete, vei putea pregăti oricând cea mai bună musaca de vinete. Un preparat gustos ce poate fi servit ca fel principal pentru masa de prânz. Urmărește rețeta pentru musaca de vinete și notează-ți pașii pe care trebuie să îi urmezi.
- 4-5 vinete mijlocii
- 1 ceapă
- 1-2 ardei graşi
- 1 ou
- 3-4 roşii
- 150 ml suc de roşii
- 1 lingura făină
- 2-3 linguri ulei
- 1 lingura pesmet
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Rețetă musaca de post de vinete:
1. Pentru început, vinetele se spală, se curăţă de coajă şi se taie felii cu grosimea de 1 cm. Se dau cu un praf de sare, se pun pe un tocător din lemn şi se lasă la scurs.
2. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte uşor într-o tigaie încinsă cu ulei. Se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe, un praf de sare şi piper. Se amestecă cu sucul de roşii, iar când se răceşte se adaugă pătrunjelul verde tocat. Separat, se prăjesc vinetele scurse, date prin făină.
Rețeta de musaca de post de vinete este aproape gata!
3. Se unge un vas termorezistent cu puţin ulei şi se tapetează cu pesmet. Se pun straturi succesive de vinete şi roşii tăiate rondele împreună cu sos. Se termină cu un strat de vinete şi se adaugă jumătate cană cu apă. Se presară sare și piper şi se pune în cuptorul încins, la foc potrivit, 30 minute.
Citește și: Postul Paștelui 2020. Două rețete de post, simple și delicioase
Musacaua de vinete este gata. Se servește caldă, cu verdeață deasupra. Poftă bună!
Invata sa faci vinete la cuptor sau vinete umplute. Mai multe retete cu vinete pentru familia ta!